Plex 9 Media Center Rocks Нашият свят

, докато актуализациите на Plex се забавиха през 2010 г., разработчиците не се отпускат. Напротив – те се блъскаха, пускайки в късни нощи около часовите зони на световните от Хаваите, Северна Америка, Европа и Нова Зеландия. Причината? Код на проекта, наречен „Александрия“, заземяване на библиотеката, която е в основата на системата и обещава да изведе Plex Media Center на следващото ниво.

Една библиотека, която да ги управлява всички – екипът на Plex са плътно плетена, мотивирана група, водена от Елан Фейнголд. Те работят усилено, за да добавят непрекъснато функции към медийния център, като същевременно поддържат етоса на „той просто работи“ на Mac. Имаме привилегията, че сме първият блог, поканен във вътрешния светилище по време на процеса на развитие през последните няколко месеца. Взехме всички версии на Alpha за тестово устройство, до версията, която ще се превърне в първото публично издание на Plex 9 по -късно тази седмица. Някои от новите функции, които добавя, ще приведат Plex в съответствие с други медийни центрове-например медийните флагове за съотношение на страните, кодек, разделителна способност, честота на честота и аудио формат и т.н. вече са достъпни за кожи. Но далеч най-вълнуващата промяна в библиотеката на Plex е нейният ход да се превърне в отделно, самостоятелно приложение.

И така, какви са предимствата да го разделите от основното приложение като това? Е, една централизирана библиотека има възможност да захранва всички машини на Plex във вашата мрежа. Вече не е нужно да управлявате библиотека за всеки дискретен компютър или да се занимавате с 10-футовия интерфейс-който не е подходящ за много от задачите за настройка. Нови филми, телевизия, музика и снимки трябва да се добавят само веднъж към приложението. Тъй като предният край на Plex отразява представяне в реално време за това, което е в приложението за библиотеки, новите допълнения незабавно ще се появят на всички Plex машини на вашата LAN без никаква намеса от потребителите. Тази раздяла също ви позволява да работите върху приложението за библиотеки на задния край, докато хората продължават да гледат медии около къщата необезпокоявани.

Друга полезна характеристика на централизирана система ви позволява да започнете да гледате епизод на телевизионно предаване, казвайки в хола, след което по -късно се премествате в спалнята и продължавате да го гледате там, като Plex си спомня къде точно сте оставили.

Специален агент Plex – Преди Александрия, библиотечният режим сякаш смущава някои потребители и вместо това избраха основния режим на файла. С новата система режимът на файла вече не се изисква и елементът на менюто „Добавяне на източник“, който обърка толкова много нови потребители. Просто насочвате Plex към вашите филми, телевизия и музика при инсталиране с обикновена и интуитивна производство за настройка.

Графиките и мета данни, които са изстъргани от източници като IMDB, са това, което прави библиотеката толкова полезна и толкова красива за гледане. Въпреки това, досега актуализирането на библиотеката е донякъде хит или мис афера. Функцията Auto „Актуализиране на библиотеката за стартиране“ в Plex 8 беше ненадеждна и дори ръчно актуализирането на библиотеката ви не винаги е била обикновена плаване. Ако TVDB беше надолу, когато добавя нови предавания например, те няма да се появят в библиотеката ви. По -лошо от това, че те все още не биха се появили, след като TVDB отново се изправи, без да се налага ръчно да опресните цялата серия.

Въведете Plex „агенти“. Идеята за суров скрепер е прогонена от Plex Devs и вместо това е заменена с елегантно ново многоетапно сканиране на сканиране. Нека да вземем филми за пример. Можете да изберете IMDB като основен източник на мета данни и произведения на изкуството за вашата колекция от филми, но в допълнение можете да подредите агенти от други доставчици на информация – в този случай може да искате да добавите например MoviePosterDB, themoviedb.

Достъп до Plex Media Manager от лентата с менюта

Мениджърът на Plex Media сканира вашите медии, анализира я, след това съвпада с неговите мета данни от агентите. Някои от тези процеси дори се изпълняват едновременно, като добавят към скоростта и ефективността на цялата настройка на библиотеката (както винаги, за най-добър резултат, все пак трябва да имате имена на файлове и държани в препоръчителната структура). Всичко това се извършва в красив потребителски интерфейс в комплект с ефекти, използващи основни анимации и известия за ръмжене. Може да искате да настроите библиотеката си отначало, само за да го гледате как върши своето!

Добавете множество мета агенти и изберете поръчката, която са подредени

В допълнение, агентите се възползват от същата технология на апдайт на живо, използвана от Plex приставките. Промените, направени в IMDB (например), които се използваха за разбиване на скрепери, сега са по -малко вероятно да разстроят сканирането, тъй като поправките могат да бъдат направени бързо и Plex ще се актуализира автоматично, вместо да се налага да разчита на потребителя, за да инсталира пластир. Екипът на Plex направи тривиално създаването на нови агенти и те очакват, че общността бързо ще излезе с огромно разнообразие от тях, като дърпа мета данни от цялата мрежа. Така че, ако имате интерес към манга например и знаете сайт, който е чудесен източник на мета данни за него, тогава можете да създадетеагент и го публикува.

Plex 9 – Разглеждане на библиотеката

Библиотеката отразява промените на живо във вашата файлова система. Пуснете нов филм в папка на вашия сървър и няколко секунди по -късно той се появява в Plex на всички. По същия начин, изтрит файл просто ще изчезне от избора на зрителя. Друго основно допълнение е възможността за спасяване на библиотеката си, без да губите статут на гледане, време на възобновяване и т.н. Цялото тези подобрения, във връзка с аспекта на „съкращаването“ на многоагентната система, означава, че сирацираните файлове, липсващите арт на покритие или мета данни, сега са практически неща от миналото-добри времена!

Нека вземем друг общ пример – домашни филми. Преди това това беше грозната сестра на стъпката във вашата библиотека, липсваща някакво обложно изкуство или описание. Сега ще бъде лесно да добавите свои собствени мета данни за домашни филми точно в Александрия. Концепцията дори се разширява до Plex приставките за онлайн услуги. Представете си филми на Hulu и Vimeo видеоклипове с медийни маркери и мета данни, точно като всеки локално съхраняван видео файл.

Досега има фиксирани записи в домашното меню Plex за филми и телевизия – сега можете да промените, изтриете или добавите към тези, както желаете. Може би бихте искали аниме секция или такава за вашите видеоклипове за моторни спортове? Лесно. В допълнение, ако имате множество библиотеки, всеки запис показва името на източната машина над него. Можете да промените това в предпочитанията, за да прочетете каквото пожелаете или да го оставите на по подразбиране името на машината.

Допълнителни клиентски машини около дома ви вече не изискват акции да бъдат монтирани на местно ниво. Plex Media Server комуникира с основното приложение PLEX и потоци над HTTP. Освен това е достатъчно умен, за да изберете най -бързия маршрут, ако се случи да има монтирани дискове на клиентската машина, използвайки неговата функция „оптимално медийно маршрутизиране“. Както винаги, където има множество зони и HD видео, ще искате да пускате кабелен гигабитен Ethernet, за да избегнете проблеми с производителността в LAN. И като говорим за хардуер, не забравяйте, че сега Plex поддържа ускорение на GPU, като ви дава всичко това 1080p доброта, без вашият процесор дори да нарушава потта.

Колекции – Друга готина функция, която идва в Александрия, са колекциите. Искате ли да имате всичките си филми за Джеймс Бонд на едно място? 007 „колекция“ ще ви представи една библиотечна икона за достъп до тях. Интересното е, че те също могат да бъдат чувствителни към времето, така че например можете да настроите „интелигентен списък“ за филми с 18/r, които се появяват само в библиотеката между определени часове всеки ден.

Архитектурата на системата позволява и много други подобрения и в бъдеще. Структурите вече са налице за поддържане на множество клиентски акаунти / профили, което ви позволява да имате вход, където ще се появи само подмножество от филми, това може да бъде полезно, за да се ограничи това, което децата могат да имат достъп от своите спални например.

Други малки подобрения и внимание към детайлите също са очевидни. Ако имате два случая на един и същи филм (да речем SD и HD версия), те могат да се появят в библиотеката на Plex като една икона. След това избирането на филма ще ви представи под меню, от което да изберете версията, която искате да гледате.

Бъдещето – Предстои предизвикателства пред Plex, не на последно място да намери по -евтина хардуерна платформа от Mac Mini, за да се конкурира с XBMC Live на неттопи, базирани на под £ 200. Може би регенерираният слух от 99 долара Apple TV Streamer ще бъде само билетът, ако наистина ще бъде обявен по -късно тази седмица? Дори при двойна цена това ще бъде значителен скок напред за добавяне на множество плекс зони около дома.

Тъй като Plex се разви през последните няколко години, той запази най -доброто от своите XBMC корени и премина още по -строга интеграция на Mac. Сега с Plex 9 той добави функции, които го маркират освен всеки друг медиен център там. Екипът на Plex казват, че работата, която влагат сега, поставя основите за още по -вълнуващи неща в бъдеще – и нямаме търпение да видим какво имат за нас след това.

Едно нещо, което ни удари, наблюдавайки развитието на Plex 9 през 2010 г., е огромният ангажимент във времето и усилията, които влизат в проект с този размер. Момчета като Елан, Джеймс, Скот, Кейс, Райън и Джей (плюс много други) по принцип посвещават всеки резервен буден момент на кодирането, проектирането или просто мислят как да направят софтуера още по -добър. Така че, ако, като нас, вие използвате и се наслаждавате на Plex всеки ден, защо да не натиснете този бутон за даряване и да купите на тези момчета бира!

Както при всички версии на Plex, нечетните числа са „Bleeding Edge“, така че ако търсите стабилна, придържайте се към последната равномерна версия (в момента v0.8). Но за всички вълнуващи нови неща Run (не ходете) до www.plexapp.com и вземете най -новото издание на Plex в момента.

Plexapp.com: Plex Forums: Нашето интервю с Plex Dev Elan Feingold: Mac Mini

Plex 9 – Гледане на възпроизвеждане

* Обърнете внимание, че докато ще видите повечето от това, за което говорихме тук, някои от тези функции може да не го превърнат в първоначалното обществено изграждане.

Искам още? -Следвайте ни в Twitter, като нас във Facebook или се абонирайте за нашата RSS емисия. Можете дори да получите тези новинарски истории, доставени по имейл, направо във входящата ви поща всеки ден

Споделя това:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
електронна поща
| Повече ▼

WhatsApp
Печат

Skype
Tumblr

Телеграма
Джоб

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *