Преглед: Aeon Labs Aeotec Z-Wave Plus Multisensor 6

Имахме Aeon Labs Z-Wave Multisesor 6 от лятото и с неотдавнашното добавяне на хъб SmartThings в автоматизирания дом, най-накрая сме в състояние да можем да тествайте го.

За разлика от толкова много продукти за интелигентни дома през годините, това устройство изглежда добре и бързо посещение на уебсайта на Aeon Labs показва, че се грижат за дизайна.

Сензорът е оптимален размер, достатъчно малък, за да бъде ненатрапчив, достатъчно голям, за да не бъде прикрит или на нискотарифни.

В кутията

В допълнение към самия модул има USB мощност водещ да го стартира от мрежата. Ще трябва да донесете собственото си USB захранване и батериите (2 x CR123A) също не са включени (Aeon Labs претендират до 2 години живот на батерията). Когато се изпълнява на USB мощност, сензорът работи в усъвършенстван режим, осигуряващ температура, влажност и светлинни показания в „реално време“.

Важното е, че той идва и със собствената си монтажна ръка, нещо, което обикновено се пропуска с подобни сензори. Той е малък и макар да не е перфектно регулируем във всички ос ще е достатъчен за повечето. Това е леко тегло (74g) означава, че може да бъде монтиран с включената двустранна лепкава лента и за удобство.

Има и незадължителен аксесоар за отстъпки, който ще позволи да се монтира вертикално в таван.

В употреба

Отзад има малко вдлъбнатина или пластмасовата обвивка на мултисензора и в началото е трудно да се разбере как това може да направи всичко. Но той натиска бутон в задната част на PCB, за да започне режим на включване Z-Wave. Нашият SmartThings Hub намери Multisesor 6 веднага.

Свързани: табло за интелигентни табла за SmartThings

И така, какво може да измерва мултисензора? Ами това е талантливо малко момче и може да осигури следните шест четения …

Движение
Температура
Влажност
Ниво на светлина
Вибрация
Ултравиолетово

Решихме да го използваме в нашата кухня, предимно да внесем светлина, когато има движение (120 ° PIR), както и да наблюдаваме температурата там.

Сега имаме няколко сензора за температура в някои стаи и те обикновено са в рамките на половин степен един от друг. Въпреки това, мултисензорът 6 изглежда чете около 5 ° C по -горещо, отколкото трябва в автоматизирания дом. Това изглежда се случва само когато се захранвате от USB олово, а не от батериите. Вероятно нещо се нагрява вътрешно с устройството, когато се използва USB мощност и го изхвърля от удара.

С четенето на Lux Level можете да създадете по -фино контролирана логика на осветление, а не просто да разчитате на тъмно или леко знаме. Стойността на влажността може да добави малко логика към вентилаторите на банята и обезвлажнителите.

Трудно е да се знае кои контролери поддържат сензора „ултравиолетово“ (но това е съвсем различна история) и дори това, което наистина бихте направили с тези данни от UV индекса, ако го имате.

Вибрациите се откриват с „сеизмичния сензор“ и това също се използва за откриване на подправка.

M6 използва най-новия Z-Wave плюс 5-то поколение чип-набор, като му дава подобрен живот на батерията, безжичен обхват, честотна лента и сигурност. Aeotec казват, че сигналите му сега достигат 50% допълнително (до 150 метра) и са 250% по-бързи. Той беше напълно надежден, откакто го добавихме към нашата мрежа Z-wave Mesh. M6 е оценен от IP20 и Aeotec казват, че можете да го използвате на открито за 5 от 6-те си функции (сензорът за движение е този, който не поддържат за екстериор приложения).

281 отзиви

AEOTEC MULTISENSOR 6, Z-WAVE плюс 6 в 1 движение, температура, влажност, светлина, UV, вибрационен сензор, без батерия, бяло

6-в-1 Z-вълна плюс мултисензор: движение, влажност, температура, лек лукс, UV, вибрационен сензор.
2 -годишен живот на батерията. Сензор за движение: С 5 -метров обхват и 120 градусово поле на зрението
Супер малки на 1,8 инча. Може да бъде инсталиран в ъгъл, по стена, на рафт или в светлината.

£ 42.87

Купете на Amazon

Aeon Labs Multisensor 6 е красив, евтин и умен. Почти перфектен Z-вълна PIR и температурен сензор, с наградата на вибрациите, влажността и нивото на светлината.

aeotec.com: Предлага се от Amazon

Споделя това:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
електронна поща
| Повече ▼

WhatsApp
Печат

Skype
Tumblr

Телеграма
Джоб

Последна актуализация на 2021-10-04 / партньорски връзки / изображения от Amazon Product Advertising API

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *