2 десетилетия на блогове за интелигентен дом – 20 -годишнината на автоматизирания дом

беше 1996 г. Джон Майор беше министър -председател, а Бил Клинтън беше в Белия дом. Болестта на лудата крава току -що беше ударила Великобритания, а момичетата от подправките бяха на върха на класациите.

Ако сте стар Git като мен, тогава всичко ще звучи като преди 5 години. Но минаха две десетилетия от годината, когато започнах да пиша за домашната автоматизация – така че 2016 г. е малко крайъгълен камък.

От тук до сега

Когато сте близо до нещо и го виждате всеки ден, промяната може да бъде трудно да се забележи. Но като направим крачка назад и се оглеждаме, това е много различен свят на домашни технологии, в който живеем днес.

Свързани: Автоматизиран дом – първите 10 години

Преди двадесет години (преди да бъде изобретен думата „блог“), „Автоматизираният дом“ започна като „Обединеното кралство за автоматизация на дома“ и опитът да се купи някакъв интелигентен комплект за дома беше малко сходен с присъединяването към таен култ. Днес можете да влезете в най -близкия си магазин за големи кутии и джоб. #Progress.

Точно като технологията, блоговете също прогресираха. Постовете бяха по-скоро, ще кажем ли „ниска лента“ в онези ранни години (всяка публикация все още е онлайн от самото начало).

Но бързо напред 20 години и погледнете разликата с нещо като тази домашна автоматизация в облачното парче от по -рано тази година.

Лесно е да забравим всички неща, които приемаме за даденост в наши дни, висококачествени изображения, вградено видео, социални медии, коментари и форуми, всички от които вървят ръка за ръка, за да създадат нещо, което се надяваме много по -информативно и ангажиращо.

Технологичното бъдеще?

Не е да бъде мелодраматична, но планетата е изправена пред някои много реални проблеми, които влязоха в още по -остър фокус с последните метеорологични събития и тази година на Конференцията на ООН за изменението на климата COP21.

Домашна автоматизация, домотика, умен дом, Интернет на нещата, каквото и да го наричаме тази година, има нов Raison d’Etre. Вече не е нещо, което да ни спаси да слизаме от дивана, може да е част от решението да ни спаси от себе си. AI и машинното обучение ще бъдат част от инструментариума на хилядолетието, за да намалим консумацията на енергия и да се справим с останалите предизвикателства.

Това блогове бъдеще

Блогът може да бъде лекарство, може да отнеме много време, но също така е възнаграждаващо. Правих много приятели по пътя и ежедневно ще разговарям с хора в други страни.

След повече от 2600 публикации в блога и около милион думи научих безумна сума за домашната автоматизация и ми бяха предоставени възможности да пътувам, които не бих имал без блога.

Има някои промени, идващи за автоматизиран дом през следващите няколко месеца, включително по-удобно за мобилни устройства за отзивчиво оформление (най-сетне) и надстройка за Otto, нашия талисман на робота.

Следете за награди

За да помогна за отпразнуването на нашия 20 -и, попитах някои от компаниите, които обхванахме през годините, ако искат да дарят някакъв умен домашен комплект, който да раздаде на нашите читатели.

Имаше изключително щедър отговор и сега има награди на стойност хиляди паунда, готови да бъдат спечелени през следващите седмици! (Още за това скоро).

Благодаря ти

Както и всички тези компании има много други, които да благодарят. Всички, които са помогнали на сайта (особено Steve, Li & Trevor, Stubbs и Ant), плюс всички модове и членове на форума и пощенския списък.

Особено благодаря на вас на читателя за вашата лоялност, за споделянето на публикациите и предоставянето на вашата подкрепа и насърчение през годините. Това означава много.

Честита Нова Година.

Марк

Искам още? – Следвайте ни в Twitter, като нас във Facebook, или се абонирайте за нашата RSS емисия. Можете дори да получавате тези новинарски истории, доставени по имейл, направо до входящата ви поща всеки ден.

Споделя това:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
електронна поща
| Повече ▼

WhatsApp
Печат

Skype
Tumblr

Телеграма
Джоб

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *