Направи си сам преносима калница

Нашата самостоятелна преносима калница предлага много място за връхни дрехи и спортно оборудване с три кубчета за съхранение, обградени от слотове за чадъри, тя разполага с уютна седалка и център за съобщения с табло и дъска на дъската на дъската изправен панел. (Всяка от тези панели може да бъде заменена с подложки като Pegboard или Mirror, за да отговаря на вашите нужди.)

И с високия си табло, устройството може да действа като разделител на стаята, блокирайки ъгъл до вратата, за да създаде малко място за подготовка – и да скрие място – за ботуши и палта. (Не закачайте палта и чанти на гърба си, тъй като устройството не е претеглено за това и може да се върне назад.)

Ако сте запознати с основните методи и инструменти за строителство, инструкциите за този проект е лесен. Основата и подложката са изградени и боядисани отделно, след което се завинтват заедно. И накрая, устройството е оборудвано – и това може да бъде персонализирано за вашите нужди – с куки за палто, кошници за съхранение и възглавница на седалката.

След като е построен, просто го поставете вътре във всяка врата в къщата – отпред, отзад, отстрани, врата от гаража – и ако тя не работи там, качете го до друг вход.

Материали и инструменти

Jigsaw

MITER SAW

Дърво лепило

1-1/2 ”нокти

Counteryink/punch

1-1/2 ”винтове

Чук

4 2 ”-диам. Заключващи се колела

Рутер

Дъска (25-1/2 ”x 45-1/4”)

Остри ножове или нож за полезност

3 ‘x 4’ 1/4 ”-Тик Корк

Контакт цимент

Дървен пълнител

Четки за рисуване

1 галон (3,75 л) грунд

1 галон (3,75 л) Маслена боя за полуглас

3 ”винтове

4 големи куки за палто

9 малки куки

Списък за рязане

ЗАБЕЛЕЖКА: Всички парчета са изрязани от 3/4 ”-Thick MDF (фибрира със средна плътност), освен ако не е посочено друго.

За база:

16-3/4 ”x 55” (отдолу)

17-1/2 ”x 55” (отпред)

17-1/2 ”x 55” (назад)

6 бр. 15-1/2 ”x 16-3/4” (разделители)

2 бр. 4 ”x 17-1/2” (пиластри)

19-1/4 ”x 57” (отгоре)

4 бр. 2-1/2 ”x 14” (Краен детайл)

4 бр. 2-1/2 ”x 17-1/2” (Краен детайл)

За отгоре:

49 ”x 55” (задно парче)

3-1/2 ”x 55” (допълнително горно парче)

5 ”x 56-1/2” (Още горна облицовка)

2 бр. 1-1/2 ”x 52-1/2” (странични ръбове)

3 бр. 2-1/2 ”x 46-3/4” (вертикална тапицерия)

2 бр. 2-1/2 ”x 24-1/2” (долна хоризонтална тапицерия)

3 бр. 2 ”x 24-1/2” x 1/2 ”-Thick MDF

3 бр. 4 ”x 62-3/4” (за поддръжка на скоби на гърба)

55 ”-Мон 2-1/2” формоване на херпес зостер (за формоване на короната)

2 бр. 1-1/2 ”-дълго формоване на херпес зостер (за формоване на короната)

Какво струва

7 ‘1/2 ”x 3” Pine Pine $ 73 листа от MDF $ 90 7’ тухлена или херпес зостер $ 11Chalkboard $ 1443 ‘x 4’ 1/4 ”-Бати за коркови листове $ 17Nails, винтове, лепило, шкурка 204 долара колела ( $ 8 всеки) $ 32 ракирани кошници $ 30metal кошници $ 39 грунд, боя $ 89Vintage куки $ 172TOTAL $ 651

Етап 1

Нарежете всички парчета за основата на калницата, както и за горната секция, според списъка за рязане (по -горе/по -долу). Изрежете трите отвора на кубията (където ще бъдат кошниците) от предния панел, всеки с размери 13-1/2 ”x 13-1/2”, според диаграмата. Нарежете четири слота в горното парче според измерванията на диаграмата (над/отдолу).

Стъпка 2

С помощта на лепило за дърва и контурни нокти, закрепете предната част до долната част. Долното парче трябва да се зачервява с дъното на отворите на кубчетата. С помощта на дървено лепило закрепете четирите разделителни парчета до дъното и лицето, според диаграмата. Завийте на място през долното парче и използвайте ноктите Countersk през предния панел.

Стъпка 3

Прикрепете две крайни парчета към основата. Използвайте лепило и винт от дъното и отпред (предните винтове ще бъдат покрити от пиластри). Прикрепете задно парче към разделители и отдолу с помощта на лепило и винтове.

Стъпка 4

Прикрепете два пиластера към предната секция с помощта на лепило на дърво и нокти на Countersk. Прикрепете детайлните парчета от облицовка в квадратна формация, като използвате лепило на дърво и кости за контури.

Стъпка 5

Прикрепете капака, подплащайки гърба на капака с гърба на разделителите (това ще остави място, където горната секция ще почива, когато е прикрепена). Използвайте лепило за дърва и контурни нокти, за да прикрепите капака. Прикрепете колела в този момент и оставете базовата част настрана.

Стъпка 6

За да започнете да сглобявате горната част на калницата, полагайте голямото парче за гръб (49 ”x 55”) с лице надолу. Прикрепете 62-3/4 ”-дълги скоби към гърба (с лепило и винтове), така че скобите да се простират 3-1/2” отвъд горната част на гърба и 10-1/4 ”отвъд дъното.

Стъпка 7

Обърнете подложката и прикрепете 3-1/2 ”x 55” допълнително горно парче (дълъг ръб на това ще се задуши до горния ръб на основното задно парче) към брекети с помощта на лепило и винтове. Прикрепете две странични парчета 1-1/2 ”x 52-1/2” с предния ръб на главната дъска, като използвате лепило и нокти.

Стъпка 8

С помощта на рутер изрежете 1/2 ”прорез от 5” x 56-1/2 ”хоризонтално горно парче, където дъската ще седи зад него. Прикрепете това парче върху шева на основното задно парче и допълнителното горно парче, така че горните ръбове да са промити и маршрутизирани ръб са на дъното, обърнати. че краищата му са промити със страничните парчета.

Стъпка 9

С помощта на лепило и нокти прикрепете две парчета за рамкиране на лице 2-1/2 ”от двете страни на задната част. Използвайки контактния цимент, поставете дъската в PLACE, с горния си ръб, прилягащ в изрязването на прореза в стъпка 8. Прикрепете централното вертикално парче за рамкиране на лицето и две долни хоризонтални парчета за рамкиране на лицето с помощта на дървено лепило и нокти.

Стъпка 10

Използвайте лепило на дърво и нокти, за да прикрепите три парчета 1/2 ”. Най -горното парче трябва да се задържи срещу 5 -инчовото хоризонтално парче. Поставете следващите две на равни разстояния между горното парче и хоризонталното лице на лицето 2-1/2 ”в долната част.

Стъпка 11

Използвайки остри ножици или остър нож за комунални услуги, изрежете коркова до размера, за да се поберат в рамките на три кадъра, създадени в стъпка 10. Използвайте контактния цимент, за да прикрепите три панела на корк на място.

Стъпка 12

Прикрепете формоването на короната с помощта на дървено лепило и винтове. Прикрепете формоването 2-1/2 ”от горната част на устройството. Той ще прикрепи наполовина по 5 -инчовото хоризонтално парче.

Стъпка 13

Напълнете всички отвори за ноктите с пълнител за дърво. Оставете пълнителя да изсъхне и пясък гладък. Избършете шлифоващия прах. Основна цяла единица (основните и задните секции все още не са прикачени). Оставете грунд да изсъхне. Боядисайте и двете секции с палто от полугласна боя. Оставете да изсъхне добре. Оцветете друго палто, ако е необходимо и оставете да изсъхне.

Стъпка 14

Прикрепете основни и задни секции заедно. Ще ви трябва помощта на поне още един човек за тази стъпка. Заключете колела на основната секция, за да се движи наоколо. Внимателно повдигнете секцията и го задръжте на мястото си, така че да разкрие 3/4 ”End, да се открие на дъното на основата зад седалката. Брекетите ще бъдат достатъчно дълги, за да се завият в основата отзад. Използвайте 3 ”винта, за да се прикрепите обратно в основата през парчета от скоби.

Забележка: Ако решите да построите тази единица, не закачайте нищо на гърба си. Колесите могат да хвърлят голяма единица като този баланс и всяка тежест на гърба му може да го преобърне. Нашите измервания бяха персонализирани, за да пасват на кошниците, които закупихме. Препоръчваме да намерите кошници, преди да режете дърво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *