HDMI над CAT5 – Домашен Hdbaset Extender Review

Автоматизиран домашен редовен Тим Хоуз наскоро премести телето си, ако обхвата на конвенционалния HDMI кабел. Това създаде възможността да изпробвате един от високо ценените HDBaset единици, които изпращат 1080p HD видео, плюс 5.1 аудио, IR контрол и мощност за приемника в целия един CAT5 или CAT6 кабел. (Hdbaset Alliance наскоро обяви V2 на конвенционалното, което добавя USB 2 и към сместа). Прочетете за опита на Тим с тези единици на средна цена …

След като преместихме основния си телевизор за пореден път и сега беше много твърде далеч за директен HDMI кабел, имах нужда от решение за разширител на сигнала. CPC предлагаха няколко Pro сигнални единици за разумни пари-не на ниска цена, но и не в категорията Matrix-Solution.

Не получих онези, които първоначално исках, тъй като бяха на склад, но този „2 -ри избор“ все още е доста добър! Имам тези: P/N: PSG03652, £ 210+ват,

Основните характеристики, които продадоха това, бяха:

HDMI над един кабел CAT5

Захранване, инжектирана само в кутия за предаване – приемникът взема мощност над кабела CAT5, така че е по -лесно да се намери зад оборудването и т.н.

IR Върнете приемника и излъчването на мишки в стил на мишката, за да препредадете сигнали обратно към източника на оборудване.

Агрегатите са много лесни за използване, просто включете кабелите HDMI и Ethernet в и далеч отидете. Няма превключватели, които да зададат, нищо за конфигуриране, просто включете и играйте. Три светодиода показват мощност, връзка и HDCP. Те се предлагат много добре опаковани в доста голяма кутия за размера на единиците.

Спецификациите казват:

Hdbase-T технология с функция POE

HDCP съвместим

Активира HDMI 10.2GBS за един 100M CAT5E/6 кабел

340MHz/3.4Gbps на канал (10.2Gbps Всички канали) честотна лента)

1080p, 60Hz, 48 -битова резолюция

Поддържа некомпресирани HDMI и некомпресирани LPCM аудио сигнали

Поддържа компресиран DTS, Dolby Digital, DTS-HD & Dolby True HD Audio

3D & CEC преминават през

Вградена в IR разширителната функция с дистанционно управление

Няма много друго да добавите. Качеството на картината е отлично, Full 1080p HD се поддържа, наистина е устройство „плъгин и забравете“.

Алтернативните единици (P/N: PSG03654, £ 202+ДДС) имат всички същите функции като моите единици, но също така разширяват RS232 сигналите. Не че имам такова, но би било „хубаво да имам“. Тези с RS232 също са доста по-големи от тези, които получих-ако се монтирате зад монтирана на стена телевизор, което може да е внимание. Любопитното е, че те са малко по -евтини от моите, не знам защо!

В CPC има и опции за по-ниски разходи, но те не изглеждат HDBase-T единици, не правят POE, а също така нямат възвръщаемост. Някои също се нуждаят от 2 CAT5/6 кабела, а не само един. Те са около една четвърт от цената и могат да направят това, от което се нуждаете. Не съм опитвал други звена, така че не мога да коментирам.

Много съм доволен от моя обаче.

CPC: HDMI разширители на Amazon

Искам още? – Следвайте ни в Twitter, като нас във Facebook, или се абонирайте за нашата RSS емисия. Можете дори да получавате тези новинарски истории, доставени по имейл, направо до входящата ви поща всеки ден.

Споделя това:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
електронна поща
| Повече ▼

WhatsApp
Печат

Skype
Tumblr

Телеграма
Джоб

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *