74% от потребителите, които не знаят за интелигентен дом, 19% абсолютно не искат едно

нови изследвания от Harris Interactive, разкриха някои интересни мнения за интелигентния дом. Проучването изследва „представителна извадка от над 1000 респонденти във Великобритания“ и разкри, че 74% не са наясно, че технологията за интелигентни дома вече е налична и 19% абсолютно не биха притежавали интелигентна домашна система. Предизвикателства и възможности за индустрията. Прочетете пълното издание по -долу …

Smart Home Systems са настоящият технологичен напредък, който позволява на потребителите да наблюдават и контролират домашното си потребление на енергия, вода, комуникации и услуги за наслада, използвайки разнообразни интелигентни, свързани устройства – все пак само един на 20 (5%) потребители на Обединеното кралство казват, че биха абсолютно абсолютно биха могли да бъдат абсолютно потребители притежава един, в сравнение с един на пет (19%), който абсолютно не би.

Според изследвания на Harris Interactive, водеща агенция за проучване на пазара, основната причина Smart Home Systems не са популярни сред потребителите, е липсата на доверие; Две пети (41%) от анкетираните твърдят, че не зависят от нито един от настоящите си доставчици на услуги (включително комунални услуги, широколентови, телекомуникационни и домашна сигурност), за да доставят система, която потенциално би им позволила да контролират, и в резултат на това намалява, техните консумация при докосване на бутон.

Изследването, което изследва национално представителна извадка от потребителите на Обединеното кралство, също установи, че по -голямата част от потребителите (74%) не са наясно с технологията за интелигентни дома, почти една трета (31%) смятат, че ще отнеме поне пет години или Много повече да се развие, докато почти един на десет (9%) не вярва, че интелигентната система за дома някога ще се превърне в реалност.

Потребителите цитират спестяването на пари от сметките за домакинства като решаващ приоритет, но половината от респондентите (50%) биха се зарадвали да източат всички услуги от един и същи доставчик, ако има финансов смисъл и подобна пропорция (52%) идентифицират спестяването на пари като a Разумът да управляват потреблението на енергия на домакинството си много по -ефективно.
Допълнителни констатации от проучването включват:

Спестяването на времето не е достатъчно, за да убеди потребителите в ползите от системите за интелигентни дома, като по -малко от една трета (31%) са готови да обмислят използването на всички услуги, които ще им спестят време.
Технологичният напредък сам по себе си не е от особена стойност за потребителите, като само един на пет (21%) посочва това като приоритет.
Почти същото като в дома си, по-голямата част от потребителите не използват свързани устройства или приложения, за да наблюдават здравето и благосъстоянието си, като три пети (62%) не използват активно технологията, в сравнение с по-малко от пети (17%) които ги използват редовно.

Лий Лангфорд, директор на научните изследвания в Harris Interactive, коментира: „Доставчиците на услуги и други, които искат да работят в Smart Tech Space, имат някакъв начин да отидат да обучават и убеждават широката общественост в потенциалните ползи. Това все още е много отворено поле и най -доверените доставчици са много по -склонни да бъдат успешни в дългосрочен план. ”
Докладът е част от серията на Power Power Series на Harris Interactive, доставяща марките с тенденции и прозрения на конкурентни показатели за взаимоотношенията и опита на клиентите. Силата на клиентите е създадена, за да помогне на организациите да разберат как се променят взаимодействието на потребителите с техните марки.

harris-interactive.co.uk

Искам още? – Следвайте ни в Twitter, като нас във Facebook, или се абонирайте за нашата RSS емисия. Можете дори да получавате тези новинарски истории, доставени с помощта на имейл, направо във входящата ви поща всеки ден.

Споделя това:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
електронна поща
| Повече ▼

WhatsApp
Печат

Skype
Tumblr

Телеграма
Джоб

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *