Проектирането на външни жилищни зони

подобрява външната ви жилищна зона със сядане, осветяване, както и архитектура.

Страхотният план на палубата трябва да включва уединение, засенчени зони, както и как точно ще изглежда палубата, когато се запали през нощта.

В тази статия:
Места за сядане
поверителност
Сянка
Осветление
Структури

Места за сядане

Когато е възможно, опитайте се да произведете редица места за сядане, вместо една голяма зона, за да произведете усещането за по -експанзивна палуба или вътрешен двор. Издълбайте седалките с вградени дървесни пейки или използвайте ниски скални стени като седалки само като поставите възглавници по върха.

Когато бюджетният план е минимум, останете с свободно стоящи мебели. Ако зоната позволява, закупете евтина, малка бистро маса, както и два стола в допълнение към по -голяма външна маса за хранене, както и столове, за да произведете две места за сядане.

Големи възглавници, покрити с естествен тъкан материал или материал за слънчеви корица, могат да се използват точно на палубата като пода на пода или да оставят стълбите да правят двойно натоварване като импровизирани места за сядане, със или без декоративни възглавници.

Съвет: Помислете за използването на огледала при разкрасяване на външната ви зона – те визуално разширяват всякакъв вид зона, както и при поставяне на открито, показват естествена светлина, както и зеленина.

поверителност

Може би по -важна в градската градина, отколкото в площта в страната, поверителността е един от аспектите, които ще накарат вашата палуба да се почувства по -скоро като отстъпление.

Оградите не трябва да са единственото решение за поверителност: Произвеждайте фини бариери с архитектурно завладяващи дървени огради или използвайте карели, покрити с катерене по клематис или лоза, или дори спретнато подрязан нисък жив плет за поверителност. Сгъваемите екрани в бамбук, метал или дърво, инсталирани на стратегически места, ще предлагат поверителност, както и ще добавят визуален интерес.

Уверете се, че избраната от вас бариера за поверителност отговаря на стила на дома в допълнение към външния вид на палубата или вътрешния двор. Дървената ограда ще изглежда много по -богата, ако бъде боядисана точно като дома или облицовката, както и подробно с формоването.

Сянка

Докато всички ние се радваме на топли слънчеви дни, изборът да вземем светилище от слънцето е задължително на добре планирана тераса. Независимо дали използвате прости чадъри, настройвате тенти или разработвате беседка или перголи за филтриран нюанс, предлагайте си поне една област, която може да се окаже или да остане засенчена. Не забравяйте да забележите посоката, в която се сблъсква вашата палуба, както и как точно слънцето удря палубата през целия ден, за да можете да планирате подходящия тип сянка. Ако вашата палуба е изправена пред юг или се измъкне през по-голямата част от деня, може да искате по-дългосрочен тип сянка, като тента или покривен пергола. Винаги се опитвайте да произвеждате спокойна, засенчена зона, под която да четете, отпуснете или вечеряте.

Осветление

Твърде често замислено, страхотно външно осветление може да ви помогне да направите вашата палуба използваема през нощта в допълнение към деня.

Инсталирайте светлини близо до вратата, водещи от дома до палубата или терасата, в допълнение към осветяването, за да осветявате всякакъв вид съществуваща пътека във вашия двор.

От реколта изглеждащи фенери на карета до съвременни сияещи сфери, има широка гама от стилове; Изберете тип приспособление, което отговаря на стила на вашата къща.

„Измиването“ на страните на вътрешния двор с наводнени светлини, инсталирани на земята, ще изглежда да плава, когато запали.

Спот светлините, прикрити като скали, могат да бъдат фини допълнения към градината, за да направят тревата да светят през нощта или да подчертаят пейка или пътека.

Завършете осветлението с по -фини щрихи, като окачване на фенери за свещи над външна маса за мек атмосферен блясък. Ураганни фенери за маса, хартиени фенери, както и струнни светлини, всички дават нощен искрящ.

Структури

Архитектурните аспекти на палубата могат да добавят ефект към вашето външно пространство. Екранираната беседка предлага сянка, както и сигурност от бъгове, както и действа като фокусна точка.

Перголите, както и Arbours предлагат непосредствен лихвен процент на тераса, както и могат да бъдат използвани като „врата“ към външната жилищна зона или като приветлива зона, под която да се отпуснете. Добавете цветни растения за катерене към перголи, арбури или огради с различни височини, както и текстура.

Големите дърво или метални плантатори добавят структурна честота на интерес към дадена зона, както и могат да бъдат използвани като разделители, подпомагайки дефиниране на зони за настаняване, хранене или готвене. Серия, поставена заедно с стъпки, може да доведе до стилен, завършен вид.

Вземете повече външен живот, както и мотивация за градинарство в нашето ръководство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *