Продажбата на вашата къща

, продаването на вашия дом е една от най -значимите транзакции, в които някога ще се включите. За да ви помогнем чрез процеса на такава основна сделка на компанията, ще искате да изберете агент за недвижими имоти, който Показва добра комбинация от умения за знания, честност и комуникация, подходящи за вашите нужди.

Както при други сервизни компании и консултанти, най -добрият начин да намерите агент по недвижими имоти е чрез лични препоръки от семейството или приятелите. Потърсете агент, който показва знания за пазара на недвижими имоти и вашия квартал, показва увереност и най -вече, слуша вашите притеснения.

Ето няколко предложения, които да ви помогнат да намерите най -добрия агент за недвижими имоти:

Проверете наличните знаци във вашия квартал за имена на агенти, които са специализирани във вашия местен район.

Посетете отворени къщи, промотирани в местните документи, за да се срещнете с агенти във вашата общност.

Проверете седмичните списъци с жилища във вестници за агенти за недвижими имоти, които са отбелязали подобни домове с вашите във вашия квартал.

Посетете уеб сайтове на Агенцията за недвижими имоти, за да намерите определен недвижими имоти или за отбелязване на офиси за недвижими имоти във вашия район. Множество уеб сайтове на агенцията разполагат с онлайн услуга за множество списъци за сърфиране на свойства; Потърсете подобни домове на вашите във вашата общност и отбележете имената на агентите, които ги представляват.

Поискайте агент, проверете за интервю или презентация за отбелязване. Това може да ви даде възможност да оцените техния опит и квалификация, да говорите за маркетингов план за продажба на дома си и евентуално да извършите сравнителен анализ на пазара (CMA). CMA предлага информация за минали и текущи продажби на жилища на домове, подобни на вашите във вашия район, в допълнение към разкриването на данни за домовете във вашия квартал, които не са продали. Агентът може да използва тази информация, заедно със статистиката на пазара и техния собствен опит, за да ви помогне да определите цена за вашия дом. Не забравяйте да интервюирате поне двама агенти, преди да вземете решението си за наемане. Нямате задължение да наемате агент, който прави посещение.

След като сте избрали агент по недвижими имоти, с когото се чувствате комфортно, можете да очаквате те да предложат здрави насоки за пускането на дома ви на пазара. Те ще ви помогнат да идентифицирате продажна цена и да ви преведе през подписването на договор за отбелязване, който посочва цената на вашия дом и всякакви условия, приложени към неговата продажба. Този договор се използва от всички членове на Канадската асоциация за недвижими имоти, за да съответства на купувачите с домове за продажба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *