Vodafone USB Stick 3G Modem Review

Трябва ли да можете да се свързвате винаги с мрежата? Чувствате ли се смешно, когато не сте близо до Wi-Fi гореща точка? Вие сте извън гамата от конвенционални ADSL и кабелна телевизия, но имате 3G клетъчна покривка?

Има ли нужда от дома или офиса ви за резервна широколентова услуга за тези утежняващи прекъсвания? Ако сте отговорили „да“ на някой от тези въпроси, тогава новият Vodafone USB Stick 3G модем може да бъде за вас. Прочетете за нашето видео, снимки и пълен преглед на това малко чудо.

Какво е това – Vodafone има USB 3G модем от известно време, но този нов елемент на формата „Stick“ е по -малък и по -прост за опаковане от конвенционалното камъче при водещ дизайн. Преразпределен Huawei E172, устройството не е много по-голямо от размера на по-старото USB палец, така че няма да получите нещо много по-малко или по-леко от това.

Поради своята ширина, някои много по -недостъпни USB портове може да не позволят на устройството да бъде включено (като MacBook Air). Също така използването на устройството с USB гнезда, които са близо един до друг, може да означава, че достъпът до втория е блокиран. За щастие пакетът Vodafone включва малък USB удължител, който преодолява и двете потенциални проблеми.

Ето списък на стандартите, подкрепени от модема …

3G (UMTS/HSDPA) честота, поддържана 2100 MHz

Поддържана честота на ръба 900, 1800 и 1900MHz

GPRS честота поддържа 900, 1800 и 1900MHz

Поддръжка за САЩ / Канада Да за GPRS / Edge Access при 1900MHz

Колко бързо? Според Vodafone тяхната обикновена HSDPA услуга предлага скорости на данни до 1,8Mbps – осигуряваща обща скорост от 0,8 – 1,3Mbps. Новата им 7,2 услуга осигурява общи скорости от 1,7 – 5,5Mbps, а скоростта нагоре по течението също се подобрява с HSUPA технологията, която сега предлага до 1,44Mbps, като скорост на подаване на скорост, за които много потребители на ADSL могат да мечтаят само!

Въпреки това засега услугата 7.2 се предлага само в следващите централни лондонски пощенски кодове и летища във Великобритания – E1, E1W, E14, EC1, EC2, EC3, EC4, NW1, SW1, W1, W2, W8, W9, W10, W11, W14 , WC1, WC2. Летища – Хийтроу, Гетуик, Лутън, Станстед, Лондон Сити, Саутхемптън, Бристол, Бирмингам, Източен Мидландс, Ливърпул, Манчестър, Белфаст Сити, Белфаст Интернешънъл, Кардиф, Норич. Общото 3G (червено) и GPRS (синьо) покритие е показано за Обединеното кралство в картата по -долу.

Инсталирането и използването – Инсталирането на SIM е просто. Малка табла за SIM карта седи най -добре до USB щепсела в предната част на устройството. Лесно е да се премахне с нокътя на палеца и да се плъзгате сигурно. Горната част за пръчката е прикрепена сигурно с дължина на плитка, така че това е един връх, който няма да загубите лесно.

Windows XP и Vista се поддържат заедно с Mac OS X Panther 10.3.9 или по -високо. Под Windows инсталацията е doddle, тъй като шофьорите са вградени най -добре в самата USB пръчка.

AH0002 – Абонирайте се за нашите подкасти iTunes | RSS

Използването на Mac изисква софтуерна инсталация от CD (включена в пакета), преди да се постави модемът. Имахме проблем при инсталирането на нашия MacBook (Leopard/Intel), който предизвика съобщение за грешка при стартиране („Изключение на клас NiloBjectException не беше обработено. Приложението трябва да се изключи“). Бързото обаждане към подкрепата на компанията на Vodafone ни свърза с човек, който знаеше какъв е проблемът. Въпреки че бяхме помолени да се удостоверяват по време на инсталирането с нашите администраторски потребители/парола, изглежда, че не можете да стартирате софтуера от акаунт, който не е администратор, без първо да го стартирате от администраторския акаунт и да го активирате.

Наистина не се нуждаете от софтуера на Vodafone след това, ако щракнете върху квадратчето „Показване на състоянието на модема в менюто“ в мрежовите предпочитания. Това добавя малка телефонна икона към лентата на менюто ви, която ви дава бързо щракване с десния бутон на мишката до стартиране и спиране на връзката, както и показване на вашето време онлайн.

Намерихме по -нова версия на MAC софтуера на сайта Vodafone (Vodafonemcinstaller.2.08.05.04) и го инсталирахме. Можете да изтеглите най -новите шофьори както за Windows, така и за Mac от сайта на Vodafone тук.

За да използвате модем, поставете го и изчакайте няколко секунди, докато един или двата светодиода започнат да мигат. Стартирайте приложението Vodafone Mobile Connect и няколко секунди по -късно сте онлайн! Ето различните състояния на двата светодиода на единицата и съответните им значения …

Зелена светлина – привързване и изключване – Модемът започва.

Зелена светлина – непрекъснато включена – свързана с мрежата на GPRS, данните се изпращат и получават.

Синя светлина – привързване и изключване – 3G мрежа е намерена, модемът е готов да се свърже.

Синя светлина – непрекъснато включена – връзка с 3G мрежа.

Светло синьо – непрекъснато – връзка с 3G широколентова мрежа

Според Vodafone, ако се премествате от 3G покритие или сигналът изпадне, USB модемът автоматично ще предаде на GPRS мрежата. Това означава, че перфектно (с до 6 секунди забавяне) ще бъде изключен от 3G мрежата и ще се свържете към мрежата GPRS, без да се налага ръчно да се свържете отново.

Добре, така какМного? – За модема има различни пакети. Самото устройство е напълно безплатно на няколко договора и около £ 13 на месец получавате 3GB услуга. „Неограничени“ данни са достъпни за 25 паунда, но както очакваме, Limitless не означава безгранично и политиката за справедливо използване ограничава услугата до 5GB за месеца. Можете дори да закупите модема и да го използвате payg (платете, докато отидете) за £ 150+ДДС и £ 8 за 24 часа. Актуализация, тъй като оценихме, че цените на 3G модем паднаха-вижте актуалните сделки тук.

Заключение – И така, там го имате. Ако трябва да можете да бъдете на практика на работа навсякъде и искате най-малкото най-леко устройство, с най-висока способност за скорост и вероятно най-доброто налично покритие, тогава не търсете повече. Със сигурност няма да напуснем дома си без нашите никога повече!

Vodafone 3G USB Stick Broadband Modem: Linux шофьори, налични тук

Искам още? – Следвайте ни в Twitter, като нас във Facebook, или се абонирайте за нашата RSS емисия. Можете дори да получите тези новинарски истории, доставени чрез имейл, направо във входящата ви поща всеки ден

Споделя това:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
електронна поща
| Повече ▼

WhatsApp
Печат

Skype
Tumblr

Телеграма
Джоб

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *