Маскираният инсталатор – все още влюбен в автоматизацията

в последния си пост, нашият маскиран инсталатор обмисля как остава влюбен в автоматизацията и говори за управление на очакванията на своите клиенти. Как той дистанционно рестартира кутиите на Flakey Set-Top и състоянието на книгата си за поръчки в тези рецесионни времена …

„Въпреки че не го забелязахме по това време, по -рано тази година видяхме значителна годишнина от нашия бизнес в настоящия си прикритие. Преди това правех неща за автоматизация на базата на хобист за себе си. Преходът от забавление към бизнес изглеждаше практичен по това време; Защо да не изградите бизнес около това да правите това, което обичате да правите? След години на правене на това, за да си изкарва прехраната, въпросът е различен; Как да останете влюбени в автоматизацията? Как прави това за прехраната променя вашата гледна точка?

Трябва да предговора това, като казвам, че все още съм изключително щастлив, че съм направил ход. Последното десетилетие или около това беше доста доброкачествена среда за изграждане на персонализиран инсталационен бизнес и мисля, че имахме късмет, че сме преминали през много от нашите нарастващи болки в такъв проспериращ период. Сега използваме десет души, имаме книга с пълни поръчки за 2009 г. и работим по някои забележителни проекти. Това каза, че околната среда влияе върху пазара; Редица от нашите местни конкуренти преминаха от края на 2008 г. и има доказателства дори за по -добрите фирми да се отрежат в някои области. Всичко това дава въпроса какво все още обичам за добавената хапка на автоматизацията. Автоматизацията ли е нещо, което само любител може да обича? Може ли персонализиран инсталатор все още да получи същото бръмчене, когато не е само WAF, който е на линия, но поминъкът ви?

Предполагам, че истинският въпрос е как се чувствам към автоматизацията след продажбата и подкрепата му? Да седиш ли на гърба на стелажите, получавайки безкомуникативни парченца комплект от документи, срамежливи производители, за да работят правилно заедно, отпечатаха моя любител на хобистите? Е, това не го убива, но понякога му е даден интерес малко обувка. Имаше дни, когато се прибрах и чувствах, че никоя от работата ни няма да бъде завършена и това не е страхотно чувство. Така че ето малко насоки за брака за персонализирани инсталатори. Как да останеш влюбен в автоматизацията – и за да илюстрирам точката, ще го оголя за връзката си със скромната кутия на Скайхд

Какво искат хората от страхотна автоматизация? Когато новите клиенти идват в нашите шоуруми, те търсят прекрасна лекота на използване, обещание за никакво претрупване, без неспатни проводници и т.н. и истинска кука „уау“. „WOW“ може да бъде всичко – сложно дистанционно управление, напълно дискретно високоефективно аудио/видео, блестящо прост медиен сървър, контрол на iPhone – няма значение какво е, но е важно да има такъв. Това е много повече от обикновена точка за продажба. Тези системи понякога могат да се объркат и когато го направят, е много по -добре, ако клиентът е голям вентилатор.

Нека го поставим в перспектива, използвайки полето SkyHD като пример. Кутиите на Skyhd са доста атрактивни парчета комплект от гледна точка на клиента (ако никога не сте имали тиво). Хората обичат Skyhd и обещанието да получат цялата тази HD доброта и Sky+ функционалност във всяка стая в къщата е голяма кука. Това е основна заявка. От наша гледна точка това е добра работа, те ги обичат, защото не знам още един бит комплект в нашата оръжейна армия, който се нуждае от такава честа намеса. Ако контролът на отоплението ви се разиграва толкова, колкото вашата кутия Skyhd, ще бъдете живи. Ако вашата музикална музикална система ви пусне, както обикновено не бихте я гледали в същата любезна светлина. Ако телевизорът ви се изправи със значка на гърба, казвайки ви точно кой от различните доставчици на подизпълнители го е направил и вашият предположи, че е бил съборен в Longbridge в петък, 13-ти в 16:30 ч., Ще бъдете загрижени. *Skyhd кутиите имат късмет, хора (най -вече) като тях. Хората продължават да ги харесват, дори когато Sky премахне много изходните портове, които са позволили нискотарифни и реномирани HD дистрибуция, тъй като са били стартирани, и заменят EPG с нещо, което изглежда, че е отбито от кутия Tesco Freeview £ 25.

Така че за персонализирани инсталатори има две важни части за това уравнение. Всички ние искаме да продаваме неща, които са реномирани, защото това е просто здрав разум, но някои от нещата, с които работим, просто не са. Така че системите трябва да бъдат обичани и е доста лесно да се прехвърли от ръба от това, че е обичан до списъка с хитове. Ако сте ненадеждни и нелюбими, вие сте претендентът за ebay за следващата седмица и инсталаторът, който ви постави, има сериозно шансовете си за реферална работа. Скайхд кутия има достатъчно причини да не бъде обичан, но все пак изглежда се разминава с нея.

Това обаче е само част от историята. Обичан, но доста ненадежден и благословен с куп проблеми, които клиентът не вижда и наистина няма нужда да знае, кутията на Skyhd вече може да вкара връзка. Какво правят персонализираните инсталатори след това с кутиите на SkyHD? Те STICK ги в стелажи дискретно скрити далеч, те ги закачат към многопорните матрични превключватели и след това често заместват механизма за управление, който Sky осигурява, IR контрола, с персонализиран интерфейс, който контролира всичко останало в стаята, светлините, усилвателите и т.н. С други думи, ние се занимаваме с оригиналния дизайн и по този начин добавяме в някои допълнителни точки на повреда. Аз не съм фен на IR, но ако имате кутия за небе, седнала пред вас и дистанционно небе, това е доста добра система за управление. По същия начин, когато кутията на небето се нуждае от рестартиране, е лесно да го захранвате и да се върнете отново, ако е на разстояние на три метра.

Така че като минимум инсталаторът трябва да получи контрола толкова добър, колкото е в естествената система на небето и да направи мощността да се движи проклетото нещо толкова просто, колкото да трепне превключвател. Това ви връща към нивото на равенство, така че къде е предимството във вашата система за автоматизация? Може би това е фактът, че новото дистанционно се обръща по телевизора (добре, така че дистанционното небе може да успее да го направи и), задава телевизора на правилния вход и след това контролира силата на звука на вашия хубав AV приемник и ви дава осветление Контрол и може би достъп до вашия видеонаблюдение или вашата музикална библиотека. Направете всичко това и след това го вземете на всички HD Tellies в къщата. Това звучи повече като това, така че какво трябва да направи инсталаторът, за да даде на клиента системата, която и двамата ще обичат?

Нашата рецепта за този конкретен случай е доста дефинирана сега. Ще управляваме захранващите захранвания с IP контрол, обслужващ изискванията за мощност в багажника, за да можем да рестартираме от тъчпанели, дистанционни или дори отдалечени места, ако е необходимо, ще използваме RTI дистанционни или контролни панели AMX, които не изискват зрение , които имат интерфейс, който сме тествали отново и отново с клиентите, за да сме сигурни, че са наред с него и това може да издаде IR команди от техните централни процесори. Ще продължим да използваме компонентно видео дистрибуция и ще заснемем HDMI изхода в близост до HDMI порта и това е всичко, което казвам за това. Няма да използваме телевизори, които не са минимум да имат дискретен набор от IR команди за включване / изключване на захранване и индивидуален избор на вход и няма да проектираме системи, които няма да ни предоставят отдалечен достъп и управление. Ако не можем да отговорим на тези изисквания в спецификацията, тогава няма да го направим. Предпочитаме да се въздържаме да вършим работата. Много уважаван инсталатор в индустрията веднъж ми каза „не им оставяйте причина да бъдат разочаровани“. Той беше прав и ако се отклоните от доказаните си маршрути, тогава сте пълнени. Има достатъчно потенциални задействания за неудовлетвореност в персонализирана система – не позволявайте на умишлено да въвеждате повече на етапа на спецификация.

Това е толкова малък пример-един елемент от AV системата, който ще бъде един от подсистемите, който може да състави цялостната система за домашна автоматизация. Има осветление, аудио, отопление, сигурност, сляп контрол и т.н. и всички те имат подобни проблеми. Но забележителната точка е същата. Домашната автоматизация може да смуче зъбите си, тя ще изтръгне пастата за зъби в средата, ще открадне портокаловия сок от общинския хладилник и може да ви даде безброй причини да се влюбите в него, но ако сте наясно с Тези, можете да намерите реномирани начини за преодоляване на тези неща. Не само това, но по този начин може да намерите забавлението отново. Клиентите получават реномирани системи, от които се радват, вие трябва да продължите да подреждате акъла си срещу всички тези машини и да правите нещата, които сте използвали да правите и все още да правите, когато имате възможност … и получавате плащане за това. ”

Прочетете предишните публикации на маскираните инсталатори

*Маскираният инсталатор би искал да отбележи, че е притежавал Rover SD1 и е интимно запознат с произведенията на Джоузеф Лукас, принц на мрака. Той също би искал да отбележи, че предпочита в момента Samsung Skyhd кутии …

Искам още? – Следвайте ни в Twitter, като нас във Facebook, или се абонирайте за нашата RSS емисия. Можете дори да получавате тези новинарски истории, доставени по имейл, направо до входящата ви поща всеки ден.

Споделя това:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
електронна поща
| Повече ▼

WhatsApp
Печат

Skype
Tumblr

Телеграма
Джоб

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *