Robotics Data Въвеждане на висок клас DroboPro 8 Drive System

Миналата година разговаряхме с роботиката на данни, както и попитахме кога може да имаме Drobo с много повече задвижващи слотове. Днес те предоставиха изявлението на 8 Bay Drobopro. Проверете за всички сочни детайли, снимките, както и цените.

В нашето интервю с ДР по-рано тази седмица те обясниха днешните новини като практически „компанията отново стартира“ на пазара на Little, както и на средна компания (SMB). Те се насочват към DroboPro квадратно към бизнеса като диапазон за съхранение на Little Company Server (SBS), Exchange, SQL, както и OSX Server, както и дори задържане на онлайн машини. Те също са насочени към персонализирани инсталатори от висок клас, които търсят защитен пул за съхранение на данни за своите клиентски медийни сървъри, както и за къщи кино / театрални инсталации. Интеграторите ще мислят особено за простотата, с която клиентите им могат да добавят допълнително съхранение, ако е необходимо, без да се налага да се справят с масива.

Роботиката на данни също ни изложи, че PRO не е просто традиционно Drobo, както и Droboshare влезе в едно заграждение. За разлика от съществуващото комбиниране на Drobo / Drobo Share, PRO не може да работи самостоятелно. Вместо това той трябва да бъде свързан с компютър, използващ един от разработените в интерфейсите – USB 2.0, Firewire 800 или за първи път на Drobo – ISCSI през Gigabit Ethernet порта.

Щракнете, за да увеличите

ISCSI е IP базиран мрежов мрежов Networking с оферти с висока скорост към вашия сървър или десктоп. Windows XP, както и поддръжката на Vista ISCSI (Vista има шофьор, разработен в, както и XP Chauffeur се предлага на компактдиска на Drobo Dashboard). Mac OSX няма шофьор от кутията, така че д -р са произвели своя собствена, както и той също е включен в компактдиска с табло. Linux може да поддържа ISCSI, но с обхвата на предлаганите дистрибуции DR няма официално да подкрепи това в обозримо бъдеще (както при Drobo Traditional има пълна поддръжка за Ext3).

Щракнете, за да увеличите

Системата все още е разработена в операционната система, подобна на UNIX, но има основа за преписване, като доведе до множество печалби от производителността. Скоростта на PRO се казва, че е поне двойна тази на традиционната единица. Д-р ни каза, че „бизнес класът“ Pro ще предлага 70-80 мега в секунда, с максимални скорости над 100 в сравнение с около 30 мега в секунда в традиционната единица.

Приложенията на Drobo няма да работят върху професионалистите, но това не е наистина проблем, тъй като всички отговорности на сървъра (помислете за FTP, iTunes и т.н.) могат да се обработват от свързания компютър.

Robotics Data са кръстили своите собствени иновации в основата на системата „отвъд стража“, както и таблицата по -долу показва тяхното разбиване на допълнителните функции, които системата осигурява през основен RAID.

За терминално параноид PRO осигурява функция „двойно излишък на дискове“ отгоре на основната функция на единичен диск на традиционната единица. Това ви позволява да се възстановите от две едновременни трудни провали на задвижването, а не само от един, въпреки че това със сигурност оказва влияние върху полезната зона върху масива. Само инспектиране, както и да проверите кутия в Drobo табло, превключва ви между единичен или двоен диск, както и DR посочва, че за разлика от движението между Rob 5, както и Rob 6, няма изискване за преформатиране или мигриране на данни от диапазона до направите това.

PRO ще максимално ще излезе на 16TB, използвайки 8 x 2TB устройства – най -големият в момента наличен. Традиционният Drobo има възможност да произвежда един 16TB „интелигентен обем“, който може да расте или да се свие според изискванията. PRO може да има цели 16 x 16TB обема, което позволява достъп до достъп до теоретична лимит от 256TB, ако дисковете са предложени, както и дава възможност на различни отдели в организацията да имат свои собствени обеми например. Правата за получаване на достъп до частните томове ще бъдат зададени в ОС на устройството, свързано към PRO.

Dr State Pro е много по -тих от другите услуги за съхранение на бизнес, както и новата сделка с Plate (все още магнитна) е разработена, за да се излъчва още повече шум.

Друго малко подобрение е способността да изберете дали дискът ви се върти след 15 минути бездействие с лесна квадратна кутия в таблото Drobo.

PRO може да бъде зададен на десктоп или монтиран в 19 ″ багажник с опционалния комплект за монтиране на багажника (системата е 3U висока). Захранването е разработено в Drobo Pro, както и системата също има превключване на захранването-първо за Drobo. За съжаление, ако го инсталирате Rack, той е неудобно поставен на задния панел.

Щракнете, за да увеличите

И така, какво струва тези данни робот небето. Цената на Обединеното кралство на базовия дизайн без никакъв вид дискове е 1 099 британски лири, включително ДДС (комплектът за монтиране на багажници е допълнителни £ 169). Предлагат се различни възможности за избор, попълнени с дискове, като допълват £ 3,299 за версията за инсталиране на Rack 16TB. Drobo се представят с програма за лоялност на клиента, която ще ги види, предоставяйки $ 200 отстъпка to Съществуващи собственици на Drobo от участващи дистрибутори.

На практика 1300 паунда в багажника си, без никакъв вид дискове, Drobopro е продукт от висок клас. Въпреки това, тъй като Drobopro премества бизнеса на нови пазари, които биха се заложили на него да повтарят успеха на първото Drobo, особено тъй Управление.

Системата се доставя в ограничени количества в САЩ днес, както и трябва да се предлага във Великобритания, както и в Европа в рамките на седмицата от Amazon, както и Misco (пълна наличност от края на април).

Drobo Pro: Drobo в Amazon: Нашият преглед на Drobo / Droboshare

Споделя това:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
електронна поща
| Повече ▼

WhatsApp
Печат

Skype
Tumblr

Телеграма
Джоб

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *