IKEA като изкуство

на събитието ExpetiKea миналата седмица успяхме да видим резултатите от това предизвикателство: четирима регионални художници трябваше да открият нови методи, с които да работят, както и продуктите на екрана IKEA.

Модният дизайнер Дейвид Диксън използва уменията си за стил на облекла, за да произведе доста колекция от дамско облекло, използвайки материали от метра, които бизнесът продава. (Роклята вляво е стил, който той означава да използва в своята линия за пролетта на 2012 г. Тази версия е направена с тъканта Kajsastina, с 6 долара на метър.) „Хората обикновено използват материала си, за да направят капаци за възглавници, както и чанти“, ” той казва. Дейвид обсъжда между два схеми за цвята – ярки, както и удебелени или неутрали. „Избрах да избера неутралите, тъй като това е много повече аз. Това е по -меко. ”

За да изберете да изберете парчета, той избра просторна съблекалня, включваща голяма площ от гардеробно пространство. Достъпните нюанси на Varmluft произвеждаха топъл блясък, когато бяха опаковани здраво заедно на тавана. Килим за шамари, таблица с аксесоари, както и столове с чиста облицовка в координиращи цветове допълваха дизайна. Всяка врата на гардероба имаше мотивационно съобщение на горния стъклен прозорец, както и вътре в всяка врата бяха закачалки с много по -вдъхновяващи мисли, висящи от панталоните. „Става въпрос за ентусиазма, както и за това кой сте, както и за това, което наистина е зад вратата“, обсъжда Дейвид.

Вдъхновен от Джорджо Моранди, покойният италиански художник на все пак, професионалният фотограф Джордж Уайтсайд произвежда винетки, използвайки продукти на IKEA. Мнозина са групирани по цвят-„Аз съм монохроматичен тип, в по-голямата си част“-както и има малки вариации във всеки. „Хареса ми формите, тъй като обектите са изключително скулптурни, както и не са ужасно разпознаваеми [веднъж групирани]“, казва той. „Отнема ви от действителната функция на обектите.“

След като направи снимки с 200 вариации, той сканира увредена от вода тетрадка, както и използва различните сканирания, за да рамкира снимките. Заоблените ъгли на тетрадката бяха добре приготвени към заоблените ръбове на рамките на Ödby. Говорете за Art Art Project!

Що се отнася до художника Bruno Billio, той създаде отделна скулптура, използваща столове на Ikea, както и мътни Холмс, художник, както и художник, събра цветна къща, която представяше думи, вградени в мебели с чиста облицовка. Както казва Дейвид, „дисплеят е точно тук, за да влияе на хората да вярват извън кутията.“

Случвало ли ви се е да вземете домашен артикул, както и да му сте предоставили нова цел? Разкажете ни за това!

Плюс това, вижте други иновативни интериори с участието на IKEA мебели, както и аксесоари.

Фото кредити: Seema persaud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *