Топ 10 предложения на Ани Слоун за използване на боя с тебешир

, ако някога сте мислили да рисувате парче мебели, има вероятност да сте чували за декоративна боя Chalk Paint ™ от Ани Слоун. През последните 25 години обученият фин художник, превърнат в Paint Guru Annie Sloan, вдъхновяват дизайнери и се справят със себе си, за да прескачат шумотевицата и изпаренията на обикновената боя, като използва нейната нетоксична алтернатива без миризма. За да отпразнува 25-годишнината от създаването на своята легендарна боя на водна основа, Ани издаде 25-тата си книга: Работната книга на Annie Sloan’s Chalk Paint®. Настигнахме кралицата на боя, за да получим нейните съвети за избора на цветове и техники за рисуване за следващия ви проект.

Кои според вас са най -горещите цветове на боята, които са най -добри за мебели?

„Виждах много хора, които използват ярка палитра, повлияна от цветове от 50 -те и 60 -те, но със съвременен обрат.“

Фотограф: Йелена Птичек

Дизайнер: Английски жълт шкаф от Йелена Птичек, Ани Слоан художник в резиденция

Къде визуализирате, използвайки тези цветове от 50 -те и 60 -те?

„Не виждам цветове да се използват в определени стаи. Мисля, че е много повече да завършите със стила на мебелите. На модерно парче от средата на века бих комбинирал горещи и невероятни цветове. Бих използвал невероятни цветове на по -големите зони, като чекмеджетата, и след това да използвам горещ цвят на по -малките зони, за да добавя цвят на цвета. ”

Фотограф: Кристофър Дрейк

Продукти: Цвят на стената, Наполеоново синьо; Цвят на пода, френско бельо

Кои са някои от любимите ви цветови комбинации от Chalk Paint ™?

“Има толкова много! Зависи в какъв стил следвам. Ако правя нещо френско, бих използвал Coco (топъл неутрален) с Louis Blue (хладен, бледо цвят). За нещо наистина съвременно, както в тази шкафче, нарисувах слой от грунд червено (дълбока, червена охра), след това отгоре слой от Наполеоново синьо (топло, наситено синьо). Накрая нанесох гръцко синьо (ярко, чисто синьо) и докато все още беше мокро, го изстъргах, така че да беше силно затруднено. Стената е скандинавско розово, за контраст. ”

Фотограф: Кристофър Дрейк

Как решавате дали два цвята ще се смесват добре заедно?

„Всички мои цветове на боя се смесват добре заедно. Не използвам много черно, за да си направя цветовете, така че когато ги смесите, знаете, че ще получите по -чисти, по -чисти цветове. Ако искате да облекчите цвят, добавете един от моите бели. За да затъмните цвят, използвайте неговия допълващ. Например, използвайте маслината ми, за да потъмните коприната на императора, която е яркочервена. Обичам да правя патладжани и лилави. За най -добър резултат, смесете моята бордо (която има малко синьо в него) с моето Наполеоново синьо (което има малко червено в него). ”

Фотограф: Кристофър Дрейк

Каква е вашата позиция към притеснителното – колкото повече по -добре или просто докосване?

„Няма правила! Страхотното парче мебели го прави, че има някаква история и характер. На наистина селски парче, казвам, че го изтребите в рамките на сантиметър от живота си. За много по -модерен външен вид ще нанеса гладко боята си и пясък много леко, за да намаля четките. На тази странична таблица от 60 -те години използвах Прованс и Арл. ”

Фотограф: Кристофър Дрейк

Източник: 1. Рецепти за стая за стил и цвят (CICO Books)

Продукти: Странична таблица Основен цвят на боя, Прованс; Цвят на ръба, Arles

Има ли цветове, които сте изтощени да видите за боядисани мебели?

„Не, обичам мебелите да бъдат боядисани. Дори познатите като белите и неутралите все още правят парче да изглежда наистина зашеметяващо и отразява личния стил на собственика им. Обичам да виждам изтощени парчета, които вероятно са предназначени за сметището, даден нов живот! ”

Фотограф: Кристофър Дрейк

Източник: Цветни рецепти за боядисани мебелиИ много повече от Ани Слоун (CICO Books)

Винаги ли сте вокирали парчетата си? Има ли определена техника за кола маска?

„99% от времето, когато вокирам парчетата си. Възможно е да не вокирам рамка или светлина, но всичко, което се докосва, наистина трябва да бъде восъчно за защитата. Мисля да нанеса восък, както правя крем за ръце – восъкът трябва да абсорбира в боята, като крем за ръце прави кожата ви. Не бихте оставили много сметана на ръцете си, това е същото с восък и мебели. Ако искате матов завършек, оставете восъка такъв, какъвто е, но ако искате да блесне, полирайте мебелите на следващия ден. ”

Фотограф: Кристофър Дрейк

Как да решите дали парче трябва да има лек или тъмен восък?

„Когато създавам гъсти и текстурирани външни видове, обичам да използвам тъмния си восък, тъй като това помага да се разкрие текстурата на работата с боята и четките. Можете също така просто да използвате моя тъмен восък, за да направите цвета по -тъмен. Обичам кола маска – когато всичко се събира! ”

Фотограф: Кристофър Дрейк

Източник: Цветни рецепти за боядисани мебели и много повече от Ани Слоун (CICO Books)

Продукти: Цвят на боя, антиби зелени

Как решавате коя четка да използвате за даден проект?

„Когато искам много удари и текстура с четка, използвам чиста четка на четината – тя съдържа много боя и прави рисуването толкова лесно! Размерът, който трябва да се използва, зависи от размера на мебелите и размера на ръцете ви. За плосък, дори завършек използвам плоска четка. Той е идеален за създаване на модерен и гладък завършек. ”

Фотограф: Кристофър Дрейк

Искате ли да изпробвате Chalk Paint ™? Вземете предложенията на Ани за трансформиране на стара рафт за книги с помощта на креда боя тук!

Източник: Кристофър Дрейк © CICO Books

Продукти: Бързи и лесни трансформации на боя от Ани Слоун, публикувани от CICO Books

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *