Рамката на къщата – Подробности за протокола за автоматизация на къщата на Apple

, когато автоматизираната къща, въведена през 1996 г., беше налична само шепа мъдри домашни системи – както и никой от тях не работи заедно. Нещата обаче продължиха. Сега всъщност има многобройни системи за автоматизация на къщи – които не работят помежду си.

Всяка седмица изглежда създава още една система на Wickstarter Wise House. Изглежда всички на пазара желаят да измислят собственото си колело.

Често сме се чудили през годините какво може да се случи, ако Apple ще донесе известния си индивидуален опит в света на мъдрите къщи.

Ами не поставете под въпрос повече. На основната бележка на WWDC по -рано днес Apple разкри, че „HomeKit“ идва през iOS 8 тази есен, както и от предварителната им документация можем да определим следното.

HomeKit е нова рамка за взаимодействие, както и за контрол на свързани джаджи в дома на потребителя. Приложенията могат да позволят на хората да намерят джаджи в къщата си, както и да ги конфигурират, или можете да създадете действия за управление на тези устройства. Индивидите могат да групират действия заедно, както и да ги отправят, използвайки Siri.

Така че вместо просто да предлага интерфейса на сензорния екран на нашите мъдри домове, Apple ефективно ще направи вашата iOS приспособление в центъра за домашна автоматизация във вашата настройка.

I-думата е от съществено значение тук. Това не е iOS или iPhone, а интеграция …

Home Set предлага безпроблемна интеграция между аксесоари, които поддържат протокола за автоматизация на къщата на Apple, както и устройства с iOS, което позволява нов напредък в автоматизацията на къщата. Чрез популяризиране на типичен протокол за джаджи за автоматизация на къщи, както и правене на публичен API, предлаган за конфигуриране, както и за взаимодействие с тези устройства, House Set прави възможно пазар, където приложението индивидуално контролира къщата им, не трябва да се произвежда от Продавачът, който направи своите аксесоари за автоматизация на къщата, както и къде аксесоарите за автоматизация на къщи от няколко доставчици могат да бъдат интегрирани в едно кохерентно цяло, без тези доставчици да се налага да се координират директно помежду си.

Документите излагат този домашен комплект включва основни функции като „Discovery“, както и че ще даде възможност на приложенията на трети страни да изпълняват три основни функции ..

1. Намерете аксесоари, както и ги добавете към устойчива база данни за конфигуриране на къщи с кръстосани устройства.2. Показване, редактиране, както и действайте върху данните в базата данни за конфигуриране на къщата.3. Взаимодействайте с конфигурирани аксесоари, както и услуги, за да ги накарате да извършват действия, като включване на светлините в хола.

Контролът чрез Siri е още една основна функция тук. В миналото цели компютри заедно с миксери, както и мрежи от микрофони около домовете са посветени да опитат, както и да създадат това, което може да се направи толкова много по -добре в наши дни на смартфон.

Например, можете да кажете на Сири, че „лягате“, както може да затъмни светлините, да заключите вратите си, да затворите вратата на гаража, както и да настроите термостата.

Свързани: 5 джаджи, съвместими с HomeKit, за да започнете вашата система за автоматизация на къщата

Според дизайнерските документи йерархията на данните на HomeKit изглежда така

Домовете (HMHOME) са контейнерът с най -високо ниво, както и представляват структура, която човек обикновено смята да бъде един дом. Хората могат да имат няколко къщи, които са далеч един от друг, като основна къща, както и дом за бягство. Или могат да имат две къщи, които са близо един до друг, но те мислят за различни домове – например основна къща, както и вила за гости в същият имот.
Стаите (HMROOM) са незадължителни части от домовете, както и представляват частни пространства в дома. Пространствата нямат никакъв вид физически характеристики – размер, местоположение и др. Те са само имена, които имат значение за потребителя, като „хол“ или „кухня“. Смислените космически имена позволяват команди като „Сири, включете светлините на кухненската зона.“
Аксесоарите (HMAccessory) са инсталирани в къщи, както и назначени на стаи. Това са действителните устройства за автоматизация на физическите къщи, като например отваряне на гаражни врати. Ако индивидът не конфигурира какъвто и да е вид стаи, House Set присвоява аксесоари на специално пространство по подразбиране за дома.
Услугите (HMService) са действителните услуги, предлагани от аксесоар. Аксесоарите имат както услуги за контрол на потребителя, като светлина, така и услуги, които са за собствена употреба, като услуга за актуализиране на фърмуера. Къщата се занимава много с услуги, които могат да се контролират от потребителя. Един аксесоар може да има много повече от една услуга за контрол на потребителя. Например, много отварящи гаражни врати имат услуга за отваряне, както и за затваряне на вратата, както и още една услуга за светлината на отварящия се врати на гаража.
Зоните (HMZONE) са незадължителни групи на пространства в дом. „Горе“, както и „долу“ ще бъдат представени от зони. Зоните са напълно незадължителни – стаите не изискват да бъдат в зона. Като добави пространства към зона, индивидът е в състояние да предостави команди на Siri като „Siri, включете alL от светлините долу. ”

Ние гледаме напред да научим повече за HomeKit през следващите седмици, както и месеци, освен да видим какво предлага нови хардуерни партньорства Apple. Възможно ли е да се намеси най -накрая, за да може да се получи цял пазар зад типичен протокол?

Или градината на стената, както и липсата на подкрепа за други ОС, което означава, че ще бъде просто още една основна, за да добавите многобройните, които са минали преди? Нека разберем в какво вярвате в коментарите по -долу.

#
Визуализация
Продукт
Оценка
Цена

1

Meross Wise Desk Lamp, WiFi LED лампа за маса 10W Алуминиева лампа Поддръжка Apple Homekit Alexa Google …

16 отзива

£ 39.99

Покупка на Amazon

2

Мъдър термостати, мерос wifi термостат за електрическо отопление, космически термостат за отопление на пода, …

11 отзиви

£ 56,99

Покупка на Amazon

3

Lifx Lightstrip 2 m, Wi-Fi Wise LED светлинна лента, пълноцветни зони с полихромна технология, не …

146 отзиви

£ 79.52

Покупка на Amazon

Apple.com: 5 HomeKit съвместими устройства

Споделя това:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
електронна поща
| Повече ▼

WhatsApp
Печат

Skype
Tumblr

Телеграма
Джоб

Последна актуализация на 2021-10-04 / партньорски връзки / снимки от API на Amazon Product Marketing API

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *