Предоставяйки на дома си външен цвят на фейслифта

Докато новата боя може да придаде на интериора на вашия дом нов вид и усещане, без да разбивате банката, той също може да измине дълъг път, за да придадете на външния вид на вашия дом само асансьорът, от което може да се нуждае.

Подготовката е една от най -съществените стъпки за всеки проект за реконструкция на дома. Когато купувате боя, не забравяйте да говорите с добре информиран професионалист по боя, който може да ви помогне да изберете най-добрите продукти и да предложите предложения как да продължите.

Когато избирате цветове, имайте предвид съществуващия каменна конструкция, тухлена зидария или покрив и не забравяйте да изберете палитра, която ще работи в хармония с тези признати цветове.

В тази статия:
Визуализирайте резултатите, преди да започнете
Точки, които трябва да се вземат предвид при избора на външна цветова палитра
Приложение и завършване

Визуализирайте резултатите, преди да започнете

За да добиете представа как ще изглежда къщата, след като приключи, направете цифрови снимки от всички страни на къщата. След това, разпечатайте снимките с черно и бяло мастило или ги отворете с приложение за редактиране на изображения като Photoshop и „десатуриране“ на изображенията (в Photoshop, тази опция се намира в менюто на изображението/корекциите), за да се появят в черно и бяло .

Ако използвате отпечатани снимки, направете копия на изображенията в няколко различни цветови схеми с маркери или моливни пастели, докато не намерите предпочитания ви вид. Ако използвате компютъра си, „рисувайте“ върху областите, които искате да актуализирате с цветове, които тясно съответстват на тези в палитрата по ваш избор. Можете също да сканирате чипс за боядисване и с помощта на инструмента EyeDropper пример от цветовете от чипа, с който искате да рисувате.

Друг вариант е да използвате онлайн инструментите за визуализация на цветовете, които сега са предоставени за напълно безплатни на многобройни уебсайтове на компанията за боя. Тези ценни инструменти показват как различните цветови схеми ще се появяват в определени стилове на домовете.

Докато идентифицирате цветовете си, не забравяйте, че балансът е важен. Окото ви трябва да тече гладко около фасадата, а не да скача от един разсейващ цвят към следващия. Сенките също трябва да са подходящи за стила и ерата на архитектурата на вашия дом и цялостния вид на вашия квартал.

Точки, които трябва да се вземат предвид при избора на външна цветова палитра

Цвят на облицовката на вратата и прозореца
Цветът на тапицерията ще подчертае сайдинга на дома ви и ще предложи някакъв визуален интерес. Контрастният цвят на облицовката ще създаде много различен вид от този, който е просто нюанс, по -лек или по -тъмен от вашия сайдинг.

Цветове на акцент
Цветовете на акценти, обикновено използвани в много по-викториански домове в стил, могат да се прилагат върху щори, архитектурни детайли или гаражна гарнитура на вратите.

Сайдинг цвят
Когато избирате цвят за сайдинг, имайте предвид, че лек нюанс ще направи къщата ви да изглежда по -голяма, докато тъмен цвят ще има обратен ефект.

Цвят на гаражната врата
Често собствениците на жилища ще изберат да боядисват вратата на гаража със същия цвят като облицовката на къщата. Ако облицовката контрастира с сайдингския цвят, гаражът ще се окаже фокусна точка на къщата. Вместо това боядисайте вратата със същия цвят като сайдинга.

Ако искате още повече да се подчертаете вратата на гаража, боядисайте облицовката му със същия цвят като вратата-това ще позволи на останалата част от къщата и цвета на фасадата да бъдат фокусът вместо това.

За да придадете на кънтри жилище селска къща, боядисайте гаражната врата от същия цвят като сайдинга, но добавете декоративна облицовка към вратата и я боядисайте със същия цвят като облицовката в останалата част от къщата.

Приложение и завършване

След като сте избрали на цветова палитра и кои елементи от външния ви дом ще бъдат боядисани какви цветове, ще трябва да идентифицирате как да ги приложите. Трябва ли да използвате полупрозрачно или непрозрачно петно? По -добър ли е латексът или маслената боя за работата? Трябва ли да разгледате цялата си къща или просто да нанесете боята върху съществуващия слой? Когато избирате облицовки за боя, имайте предвид, че плоската боя е най-подходяща за големи повърхности, докато полу-гладът работи добре на колони, парапети и крила на прозорците. Не забравяйте да попитате местния търговец на боя за насоки за най -добрия начин за продължаване и инструментите и доставките на боя, които ще ви трябват за вашия проект.

Вземете много повече идеи за проекти на открито в нашето ръководство за подобряване на DIY и дома.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *