Моят автоматизиран дом: Пътуването на една жена в света на интелигентния дом

в някои случаи техническият свят може да изглежда като частен мъжки клуб. За щастие това се променя с всяка година, която минава и най -новата ни функция „Моят автоматизиран дом“ идва от нашия член на Форума Mavis.

Прочетете за женска перспектива за умния дом, доброто и лошото и дори признанието, че не само мъжете промъкват тези технологични покупки в дома, минали по -добрата си половина!

Улавяне на грешката

Като 47 -годишна жена предполагам, че съм в малцинството, когато това се отнася до любовта ми към всички неща. Не мога да се сетя за нищо по -хубаво от това да получа нов уред или джаджа и да седна с книгата с инструкции и да изпробвам всички функции.

Любовта ми към нещо техническо започна, когато баща ми ме закупи ZX80 назад, когато компютрите само се превръщаха в „норма“. Изучавах компютърни науки на ниво и въпреки че не успях всичките си нива, все още си спомням с привързаността на програмата, която написах на BBC Computer с Basic.

Винаги съм се втурнал над напълно автоматизираните домове, които се появяват в света на утрешния ден с такива джаджи като автоматични светлини, щори и завеси, които работят дистанционно и тръбопроводи. Е, мечтите ми най -накрая се превръщат в реалност.

Моят умен дом досега

Преместихме се къща миналата година и избрах, след като прочетох няколко форума за експлоатация на отопление дистанционно, че ще инвестирам в системата Honeywell Evohome. Харесва ми свободата да може да настрои всяка стая на различна температура, както и да имам технологията за изключване на отоплението или надолу дистанционно.

Контролерът на сензорния екран е мечта за използване и е толкова лесно да се увеличи например температурата в тоалетната точно преди да я използвате. Домът ми се чувства много по -удобно и имаме допълнителния бонус, че изглежда, че спестява значително количество газ, въпреки че все още е ранни дни и нямаме истински данни, с които да се сравняваме. Аз също имах малко игра с ifttt и сега имам някои радиатори, които ще се включат, ако дете време. Идеален за неправилни модели на смяна.

Така че хванах грешката и сега се преместих върху автоматизирането на светлините си. Отидох с гамата Lightwaverf и промених всички наши светлинни превключватели и някои от електрическите гнезда. Това ми позволи да получа проблеми с кръг като превключвател на светлината зад врата – инсталирах безжичен „превключвател на настроението“ на много по -налично място и безжичен превключвател на светлината до външната врата на кухнята. Аз също съм инсталирал пир в залата за нощните пътувания до банята. Отново техническата част от мен не беше доволна, докато не получих отдалечения портал, така че сега съм поставил лампите си и светлината на дневната си, за да навлиза всеки ден (и едно докосване на „превключвателя на настроението“ ги изключва всички.)

За да наблюдавам всичко това, имам проследяващия контур, който следи както електрическата енергия, така и газа. Предимството на цикъла е, че той произвежда графики за използване, така че можете да сравнявате вашето използване ден на ден.

Но не всичко е практичност. В спалнята, чисто за декорация, имам набор от фантастични струнни светлини, включени в таймер на таймера Lightwaverf, който ще се включи привечер и ще изляза в определено време.

Това, което не ми харесва при съвременния автоматизиран живот, е цялото струпване, което идва с електрически връзки. Всяка стая има поне един електрически адаптер на кулата и броят на интернет шлюзовете, зарядни и дистанционни контроли не прави подреден дом.

Никога не съм бил момиче с обувки и чанти и вместо това да се втурвам в нов Sat Nav или телефон. Известно ми е също, че скривам покупки от съпруга ми, тъй като той смята, че те са загуба на пари – със сигурност не му казах колко струват светлинните превключватели!

Бъдещи планове за моя умен дом

Променете на LED крушки през цялото време, не толкова направо напред, колкото звучи, колкото се боря за съвместимост за LWRF и затъмняване като цяло.

Стрийминг на музика в цялото бунгало – евентуално използване на високоговорители на тавана в тоалетната и кухнята и евентуално безжична другаде.

Използване на много повече IFTTT

Препроектиране на моята градина с автоматизирано осветление и евентуално водна функция.

Винаги съм харесвал идеята за Raspberry Pi и бих искал да се занимавам с този и/или Python, въпреки че предполагам без определена цел, тогава би било доста безсмислено.

Аз също имам малко проблем – възможните ситуации могат да предполагат, че отново ще преместваме къща за няколко години, така че това е изместило фокуса ми малко към инсталирането на полу постоянни или лесно сменяеми технологии. Плюсът на това означава, че Tech ще се появи още повече и аз ще мога да планирам от нулата.

Имам мечти за това, което бих могъл да направя, ако имах малка победа в лотарията. Бих имал някой да влезе и да изготви план за цялата къща, за да мога постепенно да купувам и инсталирам подходящи и съвместими технологии, които работят с всеки другr.

Другата ми мечта е за тази голяма печалба от лотария и включва някой, който развива и инсталира цялата къща, така че да се спука с технологии, от цветни кабини за душ с музика, до скрити високоговорители във всяка стая. О, добре, момиче може да мечтае

#
Визуализация
Продукт
Оценка
Цена

1

TP-Link Tapo Smart Plug Wi-Fi Outlet, работи с Amazon Alexa (Echo и Echo Dot), Google Home, …

40 811 отзиви

£ 18,82

Покупка на Amazon

2

Echo Flex – Умните домашни устройства с гласов контрол с Alexa

15 352 отзиви

£ 9,99

Покупка на Amazon

3

Smart Lock, Ruveno Slim Smart Lock Lock, заключване на вратата на пръстовите отпечатъци, заключване на входната врата без ключ, ключалка на вратата …

60 отзиви

£ 169.99

Покупка на Amazon

Прочетете много повече публикации „Моят автоматизиран дом“

Споделя това:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
електронна поща
| Повече ▼

WhatsApp
Печат

Skype
Tumblr

Телеграма
Джоб

Последна актуализация на 2021-10-04 / партньорски връзки / изображения от Amazon Product Advertising API

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *