Дизайнерски съвети: Как да получите диван, трета част

Асистент редактор на дизайна Дженифър Копър споделя експертни препоръки за пазаруване на дивани.

Сега, когато разбирате стиловете, които харесвате, и основите на качеството, е време да разберете как ще работят любимите ви дивани в дома ви. В този момент можете да потърсите съвет от професионален интериорен дизайнер, но ако искате да правите неща сами, ето няколко стъпки, които да предприемете, които ще се уверят, че плавното плаване.

1. Измерването на вашето пространство е от съществено значение. Ако имате съществуващ диван, който заменяте, запишете общата му ширина, дълбочина и височина, височина на ръката и ширина на ръката, височина на седалката и дълбочина. Също така е полезно да помислите какво харесвате в него и какво искате да промените. Ръцете му са само идеалната височина? Искате ли да заеме по -малко пространство на пода? Тези измервания и детайли ще ви помогнат да представите всякакви пропорционални разлики между нов диван на шоурума и стария ви. (Ако нямате диван, който да използвате като ориентир, измерете цялата си стая, както и мебелите, които ще живеят около дивана.)

2. Не забравяйте, че измерването е процес на две части. След като откриете това, което смятате, че е идеалният диван в магазин или шоурум, ще искате да направите измерванията си вкъщи и да залепите от зоната, която диванът ще заема с лентата на художника. Това също е идеално време за разглеждане на избираната от вас плат за тапицерия. Донесете тъкантна мощност у дома, за да лежите до съществуващите си мебели, като го проверите през вечерта, както и на дневна светлина.

3. Познайте пътя си. Освен да знаете размерите на вашата стая, е от съществено значение да разгледате пътя, който ще трябва да поеме новият ви диван, за да стигнете до там. Преди да купите, измерете ширината на вратите и коридора, височините на тавана, размерите на асансьора и всякакви завои или ъгли, през които диванът ще трябва да премине. Ако се съмнявате, че диванът ще се побере, потърсете съвет от служителите на доставката. Искате да избегнете нов диван от първа порта!

4. Отидете да пазарувате. Най -накрая е време да се насочите, въоръжени с информация и идеи. Сега основната ви работа е да седнете в възможно най -много дивани, за да намерите този, който отговаря на вашия стил, качество и комфорт. Седнете в тях, както бихте у дома – не се срамувайте! И се почувствайте безплатно да приведете всички членове на семейството, които ще използват редовно дивана, за да се уверят, че и те ще им е удобно (всеки има различен тип тяло и ще намери различни височини на седалките и дълбочините много повече или по -малко удобни). Бърз съвет: За да оптимизирате нещата, може да искате първо да преминете „разузнаване“, за да стесните потенциалния си избор, преди да внесете целия си антураж в магазин.

5. Проверете два пъти всички измервания и си представете дивана във вашето пространство. След като сте се настанили на диван и сте проверили два пъти всичките си измервания и избор на плат, продължете напред и дръпнете спусъка! Времето за изпълнение варира, но бъдете готови да изчакате дивана ви, особено ако се прави в плат, изработен по поръчка. Четири до осем седмици са типични, но ще бъде удовлетворяващо усещане, след като диванът пристигне и е точно прав. Наслади се!

Вижте част първа и част втора от тази серия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *