Актуализация на ръководството за окабеляване

– Спазване на новата ни мъдра къща Разработете тук – Автоматизирана къща 2.0

Добре дошли в Автоматизираното ръководство за окабеляване на къщи. Това ръководи документи за инсталирането на различните системи за окабеляване около новия ни „автоматизиран“ дом. В идеалния случай информацията ще бъде практична за другите, които се занимават с точно същата задача или мотивация за доставка на тези, които мислят за това. Твърдо вярвам, че снимката може да рисува хиляда думи, така че навсякъде, където е възможно, съм включил снимки. Надявам се да се насладите на това, че четете това, както и бих искал да чуя от вас, ако имате някакъв вид коментари или предлагате.

#
Визуализация
Продукт
Оценка
Цена

1
Автоматизация на къщата с Raspberry PI: Работи, използващи Google Home, Amazon Echo, както и други интелигентни …
22 отзива
£ 12,71
Влезте в Amazon

2
Автоматизация на къщи с ESP8266: Разработване на системи за автоматизация на къщи, използващи мощния и достъпен ESP8266 …
24 отзиви
£ 8,99
Влезте в Amazon

3
Автоматизация на къщата с Raspberry, Google & Python: Забавна и полезна работа
1 отзиви
22,95 паунда
Влезте в Amazon

1. Планиране

2. За какво трябва да шнур?

Данни

Телефони

Инфрачервен

Осветление

Сигурност и CCTV

Телевизия / сателит

AV Systems & Whole Home Audio

Ниско напрежение

Отопление

3. Идеи и техники за окабеляване

Възел нула

Дърпане и маршрутизиране

Етикетиране и документиране

Инструменти

4. Други неща

Допълнителни съображения

Време и разходи

5. Надрушения

Връзки и благодарности

Планиране

Отнема маратон единадесет години от деня, в който взехме решение да развием собствената си къща до деня, в който наистина се преместихме. Няма да ви отегчавам с подробности, но е достатъчно да заявим, че ако никога не видя още един служител на планирането в Животът ми все пак ще бъде скоро! От положителната страна имахме страхотни сделки от време да повярваме за това, което желаем в новата си къща.

Първото нещо, което бих насърчил всеки човек да направи, който вярва в изграждането на жилище за автоматизация, е да извадите химикалка, както и хартия (или да седнете пред вашия текстов процесор), както и да започнете да записвате вашите идеи. проверих „за какво трябва да задействам?“ Раздел за някои примери за вида на нещата, които може да искате да включите във вашата система. Едно е сигурно, колкото повече планиране, което правите, преди да започнете, толкова по -добре ще бъде вашата система.

Второто нещо, което бих насърчил, е да започнете, както и да получите някои устройства за автоматизация на къщи, преди да планирате повърхността си да планирате системата си. Играх с X10 много в стария си дом, както и това ми предостави изключително голяма концепция за това, което може (и може да не).

Третото нещо, за което трябва да се вярва, е бъдещето. Това най -вероятно ще бъде единствената ви възможност да включите GRЯжте сделки с шнур в стените си, така че се възползвайте от него. CORD е достъпен в големия план на нещата, които са толкова по -добре да заливат кабела си в дома си за всяка възприемаща случайност в бъдеще. Не искате да проследявате очарователните си измазани стени за шест месеца, тъй като не успяхте да помните да поставите точка от данни до леглото си или каквото и да е.

Моето изследователско проучване започна през 1996 г. (най -вече на американски уеб сайтове, както и в News Group Comp.Home.Automation). Това ми осигури страхотна отправна точка, както и дестилирах информацията с препоръките накратко, беше да поставя минимум 2 CAT5, както и 2 телевизионни коаксии за всяко пространство в къщата. Домът ми има само два CAT5 шнура в някои пространства, докато други (като стаята на AV) имат толкова много от 15. Препоръките също уточняват, че всички шнурове трябва да бъдат „домашни работи“ обратно на едно място, разбираемо като „възел Нула ”. Вижте раздела Node Zero за много повече информация.

Очевидно етапът на планиране ще бъде изключително различен, ако създавате система за преоборудване в съществуваща къща, а не в нова конструкция. Тъй като нашата работа беше последната, която не мога да насърча по -фините детайли на реколта във формата, но в идеалния случай все още ще има страхотни сделки с информация, както и концепции в тази публикация, които са подходящи. По същия начин не забравяйте да проверите „Ръководство за ретро окабеляване на Найджъл Орр“.

Когато изграждахме, ще имате късмет да откриете дизайнер във Великобритания, който има опит в създаването на дом с автоматизация предвид, но въпреки това се променя сега. Много са достъпни за концепцията за интегриране на нови иновации във вашия дом. Ако планирате да закрепите собствената си къща, а не да използвате мъдър инсталатор за къща, тогава е и от решаващо значение да използвате открит електротехник. Въпреки че моята никога не беше чувала за X10 или домашна автоматизация, той се интересуваше да види резултата. Несъмнено в края на работата трябваше да му взема някои модула X10, за да може той да „играе с тях“ в собствената си къща… друг конвертиращ?

Данни

Никоя съвременна къща не трябва да бъде без LAN (местна мрежа). Вярвайте къде можете да включите компютър. В проучването със сигурност най -вероятно и спалнята на младежите. Не пропускайте лаптопите. Дори и да нямате такъв, който сега вярвате в бъдещето. Може да предвидите да седите с лаптопа си на колене в салона или да предвидите да седите в леглото, като пишете доклад, както и да го изпратите до принтера в изследването, преди да промените светлината, както и да заспите. Вярвайте къде може да харесате сензорен екран в бъдеще. Например в кухнята. Имайте предвид и неща като сървъри за печат. Премахване е, че дори и да имате само няколко компютъра в момента, има изискване за много локални гнезда около пространствата в дома ви, нямайте предвид всички бъдещи джаджи, които може да имат LAN портове.

Актуализация – Никога не сме предвиждали MP3 плейъри, например, които биха се включили в LAN, както и издърпват мелодии от нашия музикален сървър в Node Zero – сега имаме много от тях около къщата.

Wi-Fi вече е толкова евтин, че можете бързо да добавите достъп до безжична мрежа към вашия лаптоп, таблет и т.н. навсякъде в къщата. Без да се впускате в отличния спор за Wired срещу Wireless обаче, предимствата на кабелните LAN точки все още са надеждност, скорост, разходи, както и сигурност. Безжичните джаджи продължават да стават по -бързи, както и дори по -евтини, но в крайна сметка много по -успешното става много по -перспективното главоболие там за потребителите, особено в разработените райони. Добавихме безжичен достъп до точки, за да можем да използваме нашите мобилни устройства около дома. Конфигурацията на безжичната връзка обаче не замества съществуващата кабелна LAN.

Хъбовете в крайна сметка бяха много по -икономични в последно време. Основен 4 порт 10 -мег, настолен хъб може да бъде избран за £ 30. Пожелах главина за монтиране на багажника, както и успях да закупя двойна скорост 10/100 16 порт един за под 200 паунда (евтини 2 -ра ръка 10Baset главини се предлагат от много компютърни панаири, тъй като хората преминават към новите 100 -базетни единици). 16 порта могат да се шумят като Overkill (досега имам само 4 компютъра, както и лаптоп), но това показва, че мога да имам 16 гнезда около дома, постоянно свързан като мрежови точки. Ако получите 4 пристанищния хъб, може да откриете, че ходите на панела за пластири, когато искате да стъпите на лаптопа си от кухненската зона до спалнята и т.н.

Актуализация – сега имаме 2 x 24 порт 10/100/1000 Gigabit превключватели в багажника. Превключвателят е много по -интелигентна версия на хъб. Той изпраща пакети само до производителя на местоназначение, а не излъчва на всички машини в LAN. Това осигурява очевидни печалби от производителността, когато има голям обем трафик.

Кабелите за данни се прекратяват в нулата на моя възел, където те се пробиват в панел на кръпка. Това позволява различните търговски обекти около дома да бъдат променени от състоянието на точка от данни до телефонна точка в рамките на няколко секундиonds.

Rack Mark1

Малко след като се премести в него, свалянето на малкия багажник не би бил огромен, за да се погрижи за другите устройства, които желая там. Сега надстроих до багажник 42U. Това ми осигурява пространството да поставя панелите на пластира, главината, превключвателя CCTV, HomeVision, 3XPCS, UPS и т.н., както и в някакъв вид ред.

Rack Mark2

Актуализация – като много неща в този процес, който откривах, докато отидох. След като никога не съм виждал нула на възела на някой друг, преди да се наложи да предвидя точно как ще изглежда моята. Какъв размер ще бъде, какво ще отиде къде и т.н. Просто погледнете този CRT екран в багажника Mk2, е забележително точно колко бързо се срещат тези неща. Все още използваме този 19 ″ багажник, но сега няма компютри, няма екран, както и много по -малки UPS за захранване на превключвателите на данни, рутер, тази синология NAS, както и няколко други спомагателни.

CAT5. Не, не е петата котешка на някого, но тип „категория пет“ е наличен в редица сортове. Това е обща функция LAN кабел, включително 4 двойки (общо 8 ядра) вътре в външен изолационен капак. UTP (Неекранирана усукана двойка) е най -типичният тип, както и това, което използваме за нашата задача (Delta не се е поставил на неекранирана твърда ядро ​​CAT5, за да бъде точен). Твърдото ядро ​​е много по-предразположено към счупване с постоянно движение, но за дългосрочни инсталации като това, твърдото ядро ​​е правилният тип.

Стрелената CAT5 е много по -скъпа, плюс това няма да се удари правилно в панел на кръпка. Средното CAT5 обикновено се използва за пластири, които получават много движение на огъване. Защитен CAT5 също е наличен. За пореден път това е много по -скъпо, както и не е необходимо за много инсталации. CAT5 Поддръжка на мрежата Скорости от 1 Gigabit по време на писането. 100 мегабитен хардуер (хъбове, както и NIC) могат да бъдат придобити за много по -достъпни разходи.

Телефони

Трудно това. С толкова много отлични безжични DECT телефони за това би било лесно да се сблъскате с хартиените телефонни точки. Отново вярвайте на бъдещето. Можете да добавите втора линия или ISDN/магистрала. Това е привлекателността на собствения ви дом за наводнение. 2 -те CAT5 в кухнята могат да се променят от една телефонна точка, както и неизползвана точка от данни към две телефонни точки за няколко минути трябва да добавите допълнителна линия. Имайте предвид и за факс машини, както и за PBX.

Имахме инсталирана магистрала BT. Това е тип ISDN, който е много по -подходящ за домашната среда. Получавате кутия с за пристанища. Два аналогови, както и два цифрови. Получавате три телефонни номера (2 гласа, както и 1 данни), както и можете да имате всякакъв тип две реда от трите, използвани при всеки тип един път. Може да имате 2 гласови обаждания или гласово телефонно обаждане, както и телефонно обаждане за данни или дори 2 телефонни обаждания за данни, като обвържете двата 64 -битови ISDN канала в една 128 -битова връзка! Изключването на BTS ADSL скоро ще осигури на хората да получат достъп до значителна честотна лента, както и дългосрочни връзки към мрежата.

Можете да изрежете вашите BT щепсели от телефоните си, както и вместо това да се прехвърлите на RJ45 щепсели. Или можете да получите RJ45 към BT адаптери. Този метод все още имате избор да промените гнездо от телефон към точка от данни бързо, както и лесно.

HomeHighway Box RJ45 до BT телефонни адаптери

Актуализация – сега имаме широколентова връзка. Използваме маршрутизатор на Draytek Vigor, подаден в превключвателя за данни на Rackmount за разпространение до кабелните LAN точки, използвайки навсякъде около къщата. Използваме настройка на Ubiquiti Unifi, която осигурява защита в цялата къща, използвайки 3 достъпа до точки, както и доставя отделна WLAN за гостите.

Инфрачервен

Решаваща, но често пренебрегвана част от всеки тип система за автоматизация на къщи е инфрачервеното разпределение. Така че много джаджи сега се управляват с помощта на IR, е от решаващо значение да включите това в планирането си. Има два основни метода за изпращане на отдаден IR сигнал около къщата.

Първият е методът IR-RF-IR. IR сигналите се избират от приемник, преобразуван в радио сигнал, както и след това се предава. След това тези радиосигнали се избират от приемник в пространството, корпус на оборудването, преобразувано обратно в IR, както и предавани. Използвах редица такива джаджи (като X10 Powermids, визуализирани по -горе), както и открих, че са в най -добрия случай ненадеждни.

Вторият (и най -добрият) метод е да се разпространява IR с помощта на твърда мрежа. IR може да бъде изпратен около дома спрямо съществуващия телевизионен коакс. Въпреки това са необходими специални байпасни комплекти, когато сигналът преминава с усилвател за разпределение. С редица пространства, както и с редица усилватели, скоро може да изискате страховита голяма част от байпасните комплекти. Когато за пореден път CAT5 е просто идеален за работата.

Xantech правят значително разнообразие от висококачествени IR разпределителни съоръжения. Въпреки че те може да са най -добри за някои, други може да работят по по -строг бюджет. Afte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *